Osveženje za Mercedes GLS i Mercedes-Maybach GLS 600 4Matic

Posle redizajna modela GLE i GLE Coupe, Mercedes-Benz GLS, Mercedes‑Maybach GLS 600 4MATIC i Mercedes-AMG GLS 63 4MATIC+ takođe se pojavljuju u osveženom izdanju.

Brojne promene dizajna, tehnologije i opreme podižu udobnost, povezanost i ambijent velike serije SUV modela na novi nivo.

Mercedes-GLS

Vizuelna ažuriranja napravljena na GLS-u za 2024. nisu revolucionarna, ali privlače pažnju. Prednji kraj, na primer, sada je istaknut velikom rešetkom sa četiri horizontalne lamele sa završnom obradom Silver Shadov.

Promene napravljene pozadi su suptilnije i sastoje se od novih zadnjih svetala. Novi GLS se takođe sada može naručiti sa 20-inčnim točkovima sa više krakova i završnom obradom Himalaias Grey.

Mercedes-GLS

Off-Road režim je takođe ugrađen u MBUX sistem koji prikazuje nagib, bočni nagib, kompas i detalje ugla upravljanja. Modeli opremljeni paketom za parkiranje i kamerom od 360 stepeni takođe imaju funkciju „providne haube“ koja prikazuje virtuelni pogled ispod prednjeg dela SUV-a. Dodat je i novi sistem pomoći pri manevrisanju prikolice.

Mercedes-GLS

Redizajnirani Mercedes-Benz GLS standardno dolazi kao sedmosed, ima dve nove boje kože na raspolaganju i standardno dolazi sa sjajnim smeđim drvetom. Sjajni crni pijano lak elementi takođe su prebačeni sa Maybach GLS 600 (od pre fejsliftinga) na ostatak GLS porodice.

Unapređen je i Off-Road Inženjerski paket kako bi uključio zaštitu podvozja i 30 mm dodatnog razmaka od tla.

Mercedes-GLS

Što se tiče verzija motora, kupcima su na raspolaganju GLS 450 4Matic, GLS 580 4Matic, GLS 350d 4Matic i GLS 450d 4Matic. Početni model isporučuje 381 KS i 500 Nm obrtnog momenta, dok je GLS 580 4Matic pojačan na 517 KS i 730 Nm.

Mercedes-GLS

Kod dizelaša, GLS 350d 4Matic ima 269 KS i 650 Nm, a GLS 450d 4Matic može da se pohvali sa 367 KS i 750 Nm. Svi modeli imaju 48-voltni lako-hibridni sistem koji dodaje još po 20 KS i 200 Nm) obrtnog momenta. Ovo ne važi jedino za GLS 580 4Matic  koji dobija 250 Nm od električnog motora.

Mercedes-GLS

Zatim dolazimo do Mercedes-AMG GLS 63 4Matic+ verzije. Može se odmah razlikovati od slabijih modela zahvaljujući agresivnijim panelima, kao i specifičnom zadnjem LED svetlosnom potpisu. Dostupne su i dve nove boje Manufaktur alpsko siva nemetalna i sodalit plava metalik.

Mercedes-GLS

Mnoštvo funkcija sada dolazi kao standardna oprema na GLS 63 4Matic+. To uključuje panoramski krov, AMG Performance izduvni sistem, Burmester zvučni sistem, grejana i klimatizovana prednja sedišta, Memori paket i Parking Pilot od 360 stepeni.

Mercedes-GLS

Mercedes-AMG je takođe ažurirao softver za sistem stabilizacije i vazdušnog oslanjanja kako bi povećao raspon između dinamičkog upravljanja i režima za maksimalnu udobnost. Takođe su napravljene promene na ESP-u, elektronski kontrolisanoj blokadi diferencijala zadnje osovine i sistemu pogona na sva četiri točka.

Mercedes-GLS

Mercedes GLS 63 4Matic+ i dalje pokreće 4,0-litarski V8 sa dvostrukim turbo punjenjem sa 612 KS i 850 Nm) obrtnog momenta, plus dodatnih 22 KS i 250 Nm koji stižu kao pomoć lako-hibridnog sistema. Do stotke stiže za svega 4,2 sekunde, dok je maksimalna brzina ograničena na 280 km/h.

Mercedes-GLS

Na kraju, vrhunac ponude predstavlja Mercedes-Maybach GLS 600 4Matic. Ovaj konkurent Rolls Royce modelima je dobio masku sa velikom hromiranom lajsnom u donjem delu.

Mercedes-GLS

Dizajneri su takođe kreirali novi set kovanih točkova od 23 inča sa kovanim poklopcma šrafova. Novi sistem osvetljenja je takođe instaliran i projektuje Maybach logo kada se otvore vrata.

Mercedes-GLS

Antilop presvlake sedišta su nove sa prošivenim dijamanstkim logoom. Kupci će moći da odaberu boju unutrašnjosti u Manufaktur kristalno beloj-srebrno-sivoj-bisernoj ili Manufaktur mahagoni-braon-makijato-bež boji.

Mercedes-GLS

Mercedes-Maybach će se prodavati samo sa jednom opcijom motora, odnosno 4,0-litarskim V8 sa dva turbo punjača.

Isporučuje 557 KS između 6.000 i 6.500 o/min i 730 Nm obrtnog momenta od 2.500 do 5.000 o/min.

Mercedes-GLS

Takođe ima 48-voltni lako-hibridni sistem i elektro-motor sa dodatnih 22 KS i 250 Nm. Do stotke stiže za 4,2 sekunde, dok je maksimum ograničen na 250 km/h.

Mercedes-GLS

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring