Trenutno najbrži auto koji može da se kupi je…

Za razliku od najbržih hiper-automobila koji su dostupni svega nekolicini ljudi na svetu, "tesla model s" sa novom oznakom "P100D" moće da se nabavi gotovo u svakoj razvijenijoj zemlji

Večita dilema oko toga koji je naj naj auto na svetu uvek ima bar nekoliko odgovora i konačnih rešenja. Međutim, kada su u pitanju ubrzanja iz stanja mirovanja do 60 milja na sat (97 km/h) za serijske automobile, jedan auto je neprikosnoven.

auto magazin srbija tesla model s p100d

Ima četiri sedišta, pristojan gepek i ne izbacuje štetne izduvne gasove. Pogodili ste, reč je o Teslinom “modelu S” sa novom baterijom kapaciteta 100 kilovat-časova. Sa njom “tesla model S” nove oznake “P100D” iz stanja mirovanja do 97 km/h ubrzava za neverovatnih 2,5 sekunde.

auto magazin srbija tesla model s p100d

Naravno, ovakva ubrzanja imaju i neki hiper-automobili, što Tesla ne negira ali te hiper-automobile ipak ne možete da kupite tek tako, dok je “model S P100D” dostupan kod svakog dilera u svetu po ceni od 134.500 američkih dolara.

auto magazin srbija tesla model s p100d

Ko želi da nadogradi neku od postojećih verzija “modela S”, koji inače ima bateriju kapaciteta 90 kWh, to može da učini po ceni od deset hiljada američkih dolara.

Sa novom baterijom “tesla model S P100D” može da pređe ukupno 507 kilometara po standardima Američke agencije za brigu o životnoj sredini, odnosno 613 kilometara po novim Evropskim direktivama.

auto magazin srbija tesla model s p100d

U odnosu na slabije verzije, “P100D” ima bolja, “premijum” sedišta kao u “modelu X”, koji takođe može da se poruči sa novom baterijom i ti po ceni od 135.500 dolara. Autonomija ovog “CUV” vozila je 465 kilometara po američkim, odnosno 542 kilometra po evropskim standardima.

auto magazin srbija tesla model s p100d

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring