Auto magazin

U Belgiji počinje proizvodnja Volvo C40 Recharge

U Belgiji počinje proizvodnja Volvo C40 Recharge
11.10.2021.

Volvo Cars je započeo proizvodnju svog najnovijeg, potpuno električnog modela, C40 Recharge u svom proizvodnom pogonu u Gentu u Belgiji

C40 Recharge je drugi potpuno električni automobil kompanije Volvo Cars i poslednji iz serije novih potpuno električnih automobila koji će biti lansiran tokom narednih godina. Do 2030. godine Volvo Cars namerava da uspostavi prodaju isključivo potpuno električnih automobila, što je jedna od najambicioznijih strategija elektrifikacije u automobilskoj industriji. Takođe namerava da postane klimatski neutralna kompanija do 2040. godine.

Fabrika u Gentu, jedna od najvećih fabrika kompanije, predstavlja veliki korak u napredovanju Volvo Cars ka potpunoj elektrifikaciji. Tu se takođe proizvodi XC40 Recharge, potpuno električna verzija nagrađivanog kompaktnog SUV-a, odnosno prvi potpuno električni model Volvo Cars-a.

Volvo C40 Recharge

Volvo Cars znatno povećava kapacitet električnih automobila u pogonu u Gentu, na 135.000 automobila godišnje, i već se očekuje da će više od pola proizvodnje fabrike 2022. godine zastupati potpuno električni automobili.

Volvo C40 Recharge je poslednja manifestacija ambicija kompanije Volvo Cars za budućnost sa nultim emisijama. Kompanija će tokom narednih godina predstaviti nekoliko dodatnih električnih modela i zalaže se za to da bi već do 2025. godine 50 % globalne prodaje zastupali potpuno električni automobili, a zatim i u potpunosti do 2030. godine.

Volvo C40 Recharge

Kao deo nove poslovne strategije kompanije, C40 Recharge može da se kupi online preko volvocars.com na izabranim tržištima širom sveta. Kupci mogu da upute internet porudžbinu komforno od kuće ili uz asistenciju svog prodajnog savetnika.

C40 Recharge karakterišu sve prednosti SUV-a, ali sa nižom i elegantnijom konstrukcijom, uključujući i prednja svetla sa najnovijom tehnologijom piksela.

Unutrašnjost C40 Recharge pruža kupcima visok položaj sedenja koji preferira većina vozača Volvo, sa svim mogućnostima boja i dekora jedinstvenim za ovaj model. To je ujedno i prvi model Volvo koji je u potpunosti bez kožnih elemenata.

Volvo C40 Recharge

Kao i XC40 Recharge, i C40 Recharge je opremljen jednim od najboljih infotainment sistema na tržištu, zajednički razvijen sa Google-om i zasnovan na operativnom sistemu Android. Korisnicima pruža instalirane Google-ove aplikacije i usluge, kao što su Google Assistant, Google Maps i Google Play.

Neograničeni podaci omogućavaju vrhunsko povezivanje, a C40 Recharge je zasnovan za bežično preuzimanje ažuriranja softvera. To znači da će sa vremenom nastaviti da se unapređuje i nakon što napusti fabriku.

Pogon se sastoji od dva elektromotora, jednog na prednjoj i jednog na zadnjoj osovini, koje napaja baterija od 78 kWh. Može brzo da se napuni od 10 do 80 % za približno 40 minuta. Predviđeni domet iznosi oko 440 km.

Volvo C40 Recharge

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina na kioscima!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Bolji je Opel Grandland x 2.0 d. [...]

Не може од бабе девојка, не бива :) [...]

Unutrasnjost izgleda jako dobro. Dugo nisam video auto koji mi je po svim karakteristikama bas [...]

Hehe, ovan sam u horoskopu i ima istine! Hvala na zanimljivoj objavi! [...]

Jedini automobili koji stede u gradu su hibridi, tako da prilikom kupovine samo bi trebalo [...]

Savršeno.....Hvala [...]

Preuzmite Auto magazin za android