U kokpitu sa Milošem: Irenin rođendan za pamćenje

Srpski automobilisti Miloš Pavlović priprema se za nastavak sezone, a sledeća trka, koja se vozi u okviru italijanskog GT šampionata izdržljivosti, na programu je 14. jula. Miloš se već neko vreme na stazi u Toskani priprema za nastup, a tokom jednog od testnih dana imao je vremena da priredi iznenađenje i svojevrsni poklon jednoj ljubiteljki auto-moto sporta.

Naime, tokom nedavnog gostovanja u 428. epizodi „Lap76“, popularnog podkasta o auto-moto sportu na YouTube kanalu Infinity Lighthouse, Miloš je predložio da se odabere jedna osoba koja će dobiti priliku koja se retko ukazuje, da se kao suvozač provoza nekoliko krugova u „hurakanu super trofeo“ na stazi u Muđelu. Predlog je prihvaćen, a izbor je pao na Irenu Vučić, devojku iz Beograda koja je dugogodišnji pratilac podkasta „Lap76“ i volonter na auto-trkama. Pritom, bila je pravi izbor zato što joj je tog dana, za koji je zakazana vožnja, bio rođendan!

Na kraju celodnevnog treninga, Miloš je sa Irenom na suvozačkom mestu izašao na stazu i, posle uvodnog, izvezao dva kruga u gotovo trkačkom tempu i zatim još jedan pre povratka u garažu. Tom prilikom, slavljenica i Miloševa gošća dobila je jedinstvenu priliku da oseti moć atmosferskog V10 motora sa 620 KS, ubrzanja i, kako je sama prenela, neverovatna kočenja rasnog trkačkog automobila.

Miloš Pavlović Irena Vučić

Irena kaže da je uživala u svakom trenutku, od oblačenja odela, sedanja u automobil, i na kraju u samoj vožnji koja je trajala 4 kruga. Znala sam da je vožnja sportskih automobila uzbudljiva stvar koja zahteva preciznost i iskustvo, ali tek sada kada sam sedela pored vozača i imala prilike da vidim kako to izgleda u praksi imam još veće poštovanje prema svim vozačima, a najviše prema Milošu bez kog ništa od ovog ne bi bilo moguće ostvariti, rekla je Irena.

Ispunili smo obećanje i dali priliku Ireni da dobije iskustvo koje nije svakodnevno. Definitivno je nešto što će se pamtiti! Nadam se da je tako, a što se mene tiče bila mi je čast i zadovoljstvo da nekoga usrećim vožnjom na famoznoj stazi u Muđelu. Ko zna, možda bude prilike da slične „poduhvate“ radimo i u budućnosti, rekao je Miloš Pavlović.

Pavlovića sada očekuje trka u Muđelu, u italijanskom GT šampionatu, u trkama izdržljivosti koje su za Miloša ove sezone prioritet. Posle peha koji je Miloša i njegove timske kolege zadesio na prvoj trci sezone u Valelelungi, sada se sa optimizmom iščekuje novi nastup.

Program u Muđelu počinje sa treninzima u petak, 12. jula, kvalifikacije su na programu dan kasnije, a start tročasovne trke izdržljivosti italijanskog GT šampionata zakazana je za 15 časova u nedelju, 14. jula.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring