U Nemačkoj prisustvujemo premijeri novog VW Passata

Ekipa Auto magazina stigla je u Nemačku, gde prisustvujemo premijernom predstavljanju potpuno nove generacije Volkswagen Passata.

Došli smo u mesto Braunšvajg, tačnije na aerodrom, gde je baza Volkswagen Air Service kompanije u čijem sastavu je osam biznis aviona.

VW Passat B9

Dočekalo nas je nekoliko iznenađenja, što ispred što u samom hangaru. Pred ulazom parkirani su VW Passat i Golf prve generacije. Odmah smo mogli da pretpostavimo šta će nas sačekati unutra…

VW Passat B9

Pred nama su bili primerci redizajniranog Golfa 8 u gotovo svim verzijama, kao i potpuno novi Passat i Tiguan.

Morali smo da potpišemo formular u kom se obavezujemo da ćemo poštovati embargo na objavu. To znači da nema pisanja i objavljivanja slika za Golf i Tiguan do određenog datuma, ali zato možemo da pričamo o Passatu.

VW Passat B9

Ako vam na prvi pogled deluje kao da je reč o redizajniranom modelu, varate se. Ovo je potpuno nova generacija koja malo toga ima zajedničko sa prethodnikom, izuzev siluete zuadnjih bočnih prozora.

VW Passat B9

Pre svega, treba reći da će Passat B9 imati isključivo karavan verziju. Prodaja limuzine je, verovali ili ne, u poslednje vreme činila svega deset posto ukupne prodaje.

VW Passat B9

Auto je konstruisan na MQB Evo mehaničkoj platformi, koja je značajno unapređena u odnosu na dosadašnju. Pre svega, produženo je međuosovinsko rastojanje i to za 50 mm, a duži su i prednji i zadnji prepusti.

VW Passat B9

Lepa vest je da su zadržani tradicionalni motori, što znači da će u prodaji i dalje biti 2,0 TDI u različitim nivoima snage. Kako i sami inženjeri priznaju, nema alternativu u pogledu vožnji na dugim relacijama.

VW Passat B9

Nema više manuelnih menjača, svi su DSG zbog, kako kažu, optimalnijeg korišćenja novih bezbednosnih sistema.

Benzinci su dobili tehnologiju lakog hibrida od 48 volti, a i dalje su na raspolaganju verzije sa pogonom na sva četiri točka.

VW Passat B9

Velika novina je unapređenje plug-in hibridnih verzija. Do sada su mogle da pređu oko 50 km samo na struju i da se pune na AC punjačima snage 3,6 kW, što je bio zlatni standard za dojučerašnje plug-in hibride.

VW Passat B9

Sada je standard AC punjenje od 11 kW i što je najvažnije, VW Passat je prvi plug-in hibrid koji podržava punjenje od 50 kW na DC punjaču.

VW Passat B9

Brzo punjenje je izuzetno bitno i zbog toga što je povećan kapacitet baterije uz zadržavanje starih dimenzija i mase. Sa njom Passat sada može da pređe samo na struju čak 100 kilometara!

VW Passat B9

Tu nije kraj ekskluzivi. Koliko je MQB platforma evoluirala govori i potpuno novi sistem dinamičke kontrole šasije (DCC pro), sa amortizerima koji imaju dva umesto jednog ventila…

VW Passat B9

A tek unutrašnjost, sa više mesta pozadi, više tapacirunga, velikim displejima i generalno luksuznom atmosferom koja je na nivou premijum modela…

VW Passat B9

Više utisaka o svemu pročitajte u novom izdanju Auto magazina koje će se pojaviti na kioscima sredinom septembra.

VW Passat B9 VW Passat B9 VW Passat B9 VW Passat B9 VW Passat B9 VW Passat B9 VW Passat B9 VW Passat B9 VW Passat B9

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring