U Švarcvaldu vozimo Opel Grandland X Hybrid4

Nema više proizvođača automobila koga nije zaobišla elektrifikacija. Opel u svojoj gami ima već nekoliko elektrifikovanih modela a jedan od njih je i veliki krosover Grandland X.

U pitanju su dve varijante hibrida. Prva je sa jednim elektro-motorom kod koje se snaga prenosi kao i do sada – samo na prednjim točkovima. Ukupna snaga sistema je 224 konjske snage, što je cifra zaista vredna pažnje.

Međutim, tu nije kraj. Druga varijanta je sa dodatnim elektro-motorom, koji pokreće zadnje točkove. U toj kombinaciji Grandland X ima oznaku Hybrid4, sa ukupno 300 konjskih snaga!

auto magazin srbija opel grandland x hybrid4
Opel Grandland X Hybrid4

Da, do sada Opel Grandland X nije imao pogon na sva četiri točka a hibridnom verzijom je dobio. Mi smo imali prilike da vozimo upravo takav auto na međunarodnoj prezentaciji u Švarcvaldu.

Krivudavi planinski putevi delimično prekriveni snegom bili su idealna prilika da isprobamo novi pogon u najboljim mogućim uslovima.

Auto je neverovatno brz, a elektro-motori mu daju onu eksplozivnost i trenutnu reakciju na komandu gasa. Inače, benzinac je 1,6 turbo sa 200 konja…

Detaljnu reportažu sa ove prezentacije pročitajte u sledećem izdanju Auto magazina, koje će se pojaviti na kioscima krajem sledeće nedelje.

auto magazin srbija opel grandland x hybrid4

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring
Prijavite se na Newsletter Auto magazina

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring