U svetu se najviše pretražuje reč Toyota a kod nas…

Ako ništa drugo, bar smo u pogledu automobilskih brendova u skladu sa većinom zemalja Evrope

Prema podacima sa Gugla (Google), kompanija Quickco je napravila analizu koje marke automobila su korisnici interneta u svetu najčešće pretraživali.

Na toj listi mesto broj jedan zauzela je Tojota, koja je najčešće među svim ostalim automobilskim brendovima pretraživana u Americi ali i u ostalim zemljama sveta.

Na mestu broj dva našao se BMW, koji je bio omiljen u Evropi. Za tu poziciju zaslužni su korisnici interneta iz Nemačke, Velike Britanije, Norveške, Švajcarske, Austrije, Poljske, Ukrajine, Hrvatske, Slovenije, Bugarske ali i Srbije.

auto magazin srbija najguglovaniji automobili u svetu

Ne iznenađuje nas podatak da je Reno najpopularniji u Francuskoj i Turskoj, Volvo u Švedskoj a Fijat u Italiji. Folksvagen je najčešće pretraživan u Španiji, Rumuniji, Belorusiji i Estoniji.

Dok je veći deo Afrike favorizovao Tojotu, Niger se opredelio za Bugati. Kao što smo i očekivali, u Aziji su se najčešće pretraživali Tojota, Honda i Hjundai.

Ipak, treba uzei ove podatke sa dozom opreza, s obzirom da Gugl nije najpopularniji internet pretraživač u Rusiji, Kini i Severnoj Koreji.

Ako ništa drugo, bar nam je ukus u pogledu voznog parka na evropskom nivou.

auto magazin srbija najguglovaniji automobili u svetu

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring