Ovo je nova Seat Ibiza

Ostalo je još nekoliko sati do svetske premijere nove "seat ibice" pete generacije. U međuvremenu, neke od fotografija novog modela su se pojavile na internetu

Kako se to u žargonu kaže, procureče su fotografije nove “seat ibice”. Premijera je zakazana za večeras u 18 časova, kada bi zvanično trebalo da bude oktriven novi izgled.

Ipak, na internetu su se pojavile prve fotografije niske rezolucije na kojima možemo da vidimo finalan dizajn pre zvanične premijere.

U odnosu na prethodnu generaciju, “ibica” je dobila čak 95 milimetara duže međuosovinsko rastojanje, tako da pozadi očekujemo više mesta za noge.

2017-SEAT-Ibiza-3

Povećan je i prtljažnik i to sa 292 litra, koliko je imala prethodna generacija, na vrlo pristojnih 355 litara, što je rezultat koji je do skoro bio tipičan za viši, C segment.

Očekujemo da motori budu isti kao i u drugim novim modelima VW grupacije. Osnovu će predstavljati 1,0 TSI od 95 i 115 KS. Unapređeni 1,4 TSI sa 150 KS i deaktivacijom cilindara smo već imali prilike da testiramo u novom “audiju Q2”, o kome više možete pročitati u najnovijem izdanju Auto magazina.

2017-SEAT-Ibiza-2

Zanimljivo je da će se 1,6 TDI nuditi u verzijama od 80, 95 i 115 konjskih snaga, i to sa petostepenim i šestostepenim menjačima, baš kao i u krosoveru “ateka”.

Među zanimljivostima u unutrašnjosti pominje se bežično punjenje mobilnih telefona.

Više informacija o novoj “seat ibici” saznaćemo za koji sat… Do tada, ostanite uz Auto magazin.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring