Sledeći VW Golf GTI bi mogao da bude hibrid?

Golf GTI će, po svoj prilici, dobiti hibridni pogon. Sledeća, osma generacija čuvenog modela trebalo bi da se pojavi 2019. godine a GTI verzija godinu dana kasnije

Izgleda da zaista postajemo svedoci ogromnih promena u svetu, među kojima su i u svetu automobilizma. Kada je u jedan “ferari” ugrađen hibridni pogon, postalo je samo pitanje vremena kada će i drugi krenuti tim putem prilikom projektovanja svojih visokoperformansnih modela.

Među omiljenim “smrtničkim” automobilima koji se kupuju iz zadovoljstva je svakako “golf GTI”, a kako stvari stoje, i on će postati hibrid.

Sledeća, osma generacija “golfa” je uveliko u fazi razvoja, koji traje već najmanje 12 meseci. Standardna verzija bi trebalo da se pojavi 2019. godine a “GTI” godinu dana kasnije. Prema nezvaničnim informacijama iz Volfsburga, uz SUS motor pokretaće ga i električni.

auto magazin rs srbija 2017 vw golf 7 facelift

Njegov zadatak će biti da poboljša performanse benzinca, ali i da utiče na smanjenje emisije izduvnih gasova. U cilju poboljšanja efikasnosti kompletnog sistema, “golf GTI” će dobiti električnu instalaciju napona 48 volti, kao i integrisani starter motor.

Prema istim izvorima, trebalo bi da bude zadržan 2,0 turbo-benzinac, ali će biti značajno modifikovan kako bi mogao da bude uparen sa hibridnim sistemom. Time će se dobiti i na povećanju elastičnosti u niskim obrtajima, dok bi maksimalni obrtni moment bio dostupan u širem opsegu obrtaja.

auto magazin rs srbija 2017 vw golf 7 facelift

Takođe, trebalo bi da bude zadržan DSG menjač sa sedam brzina, dok, barem za sada, nema reči o manuelnom menjaču. Cilj je da se postigne snaga aktuelnog “golfa GTI klabsport”, koji standardno postiže 265 KS a u overbust modu 290 konjskih snaga u trajanju od oko deset sekundi.

Uprkos dodatnim komponentama, masa ne bi trebalo da bude povećana, s obzirom da će se uštedeti oko 50 kilograma na redizajniranoj strukturi “MQB” mehaničke platforme.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring