Auto magazin

Unapređeni Fiat Ducato donosi mnogo novina

Unapređeni Fiat Ducato donosi mnogo novina
29.06.2021.

Ne volimo kada proizvođači za redizajnirane modele kažu da su novi, ali u slučaju Fijata Ducato, toliko je toga izmenjeno i unapređeno da se zaista može reći da je ovo novo vozilo.

Fiat Ducato

Dizajn nije mnogo izmenjen. Najveće su razlike na prednjem delu gde je postavljen novi logo. Velike razlike počinju na farovima. Sada su u LED tehnologiji, koja se odnosi i na srednja i na duga svetla. Osim toga, postavljeni su i dinamički migavci.

Fiat Ducato

Velika novina je uvođenje beskontaktnog otključavanja i startovanja vozila, čime je olakšano svakodnevno korišćenje vozila, pogotovo za one koji vrše dostavu i često moraju da zaključaju auto.

Fiat Ducato

Unutrašnjost je značajno izmenjena, i u pogledu praktičnosti ali i na planu tehnologije. Za početak, srednje sedište sada može da se pretvori u rotirajući stočić, koji može da bude zakrenut ka vozaču i suvozaču. Dovoljno je veliki da na njemu može da stoji laptop.

Fiat Ducato

Ne možete a da ne primetite novu komandnu tablu. Naravno, ističu se displeji. Instrumenti su digitalni, sa estetikom pozajmljenom sa Fijata Tipo Cross. To znači da je i ovde primenjen obrtimer sa digitalnim podeocima od po 500 obrtaja.

Fiat Ducato

Veliki displej multimedije ima mogućnost Android Auto i Apple Car Play povezivanja, a ako zatreba, tu je i utičnica na 220 volti. Potpuno su nove komande automatske klime, a nov je i volan sa tasterima koji prate dizajn dugmića klime. Ugrađen je i bežični punjač za telefone.

Fiat Ducato

Kada smo već kod volana, izbačen je hidraulični a ubačen je električni servo, za još lakše manevrisanje. Ducato je dobio električnu parkirnu kočnicu, kao i vazdušno ogibljenje sa auto-nivelacijom.

Fiat Ducato

Naravno, Multijet3 motori ispunjavaju najnovije Euro 6D-Final standarde. Emisija ugljendioksida je smanjena za sedam procenata. Fiat Professional odeljenje naglašava da su motori konstruisani tako da mogu da pređu više od 300.000 kilometara bez većih ulaganja.

Kupcima su na raspolaganju četiri nivoa snage, sa 120, 140, 160 i 180 konjskih snaga. Ducato je dobio i devetostepeni automatski menjač koji je dostupan za sve osim u najslabijoj varijanti. Maksimalni obrtni moment najsnažnijeg motora je 450 Nm.

Fiat Ducato

Ništa manje nije važno unapređenje u pogledu bezbednosti. Fiat Ducato je među prvim dostavnjacima sa sistemom poluatonomne vožnje drugog nivoa. To znači da vozilo samo prati sredinu saobraćajne trake čak i u krivinama, uz istovremeno održavanje odstojanja od vozila ispred, sve do samog zaustavljanja. Naravno, vozač je dužan da drži ruke na volanu.

Fiat Ducato

Za sve one koji imaju flotu, ali i za one sa jednim vozilom, svakako mnogo znači povezivost i praćenje preko aplikacije. Preko nje se dobijaju informacije o lokaciji i brzini, uz istovremenu statistiku bitnu za redovno održavanje, pritisak u gumama, preostalu količinu goriva u rezervoaru…

Veliku pomoć vozaču bi trebalo da pruži i kamera na zadnjem delu, čija se slika prikazuje na unutrašnjem retrovizoru…

Fiat Ducato Fiat Ducato

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Transport

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Ako se pogleda statistika koliko vozila se zapalilo, i to samo od sebe, Tesla bi [...]

Hteo bi da radim torziju na peugeot 206 xs, interesuje me cena i dal [...]

Interesujeme jaris hibrid 15litar motor kolikoce kostati dobijlse sunvencija I koliko Kosta za kes [...]

Prelepi, kao i do sada! [...]

Kakav interesantan ditajn. Citroen u poslednje vreme rastura sa izgledom svojih modela. Kao što je [...]

Pozdrav ne radi mi zadnja vuca audi a 3 2014 god qwattro koji moze biti [...]

Preuzmite Auto magazin za android