Unapređeni VW Crafter dobio nove displeje i glasovnog asistenta

Kupci koji budu poručili VW Crafter od aprila 2024. dobiće brojna unapređenja na digitalnom planu.

Kokpit je potpuno redizajniran. Sada ima najnoviji sistem multimedije. Redizajnirane funkcije uključuju digitalne instrumente, novi multifunkcionalni volan, elektronsku ručnu kočnicu i različite sisteme asistencije. Bitna opcija je digitalni glasovni asistent sa integracijom ChatGPT-a. Ali hajde da detaljnije razmotrimo…

VW Crafter

Novi Crafter će tako biti dostupan sa digitalnim instrumentima kao standard. Takođe postoji novi ekran infotainmenta sa dijagonalom od 10,3 inča. Opcionalno je dostupan i ekran osetljiv na dodir od 12,9 inča, koji je postavljen slobodno na centralnoj konzoli kao kod najnovijih automobila ove marke. Pored toga, VW Transporter dobija pomenutu online kontrolu glasom za brojne funkcije vozila.

Ručna kočnica, prekidač automatskog menjača, kao i kontrole za funkcije osvetljenja, dugmad u oblasti centralne konzole i svi otvori za vazduh su strukturalno redizajnirani.

VW Crafter

U budućnosti će sledeći sistemi biti deo standardne opreme svih novih Crafter-a: “Front Assist” (pomoć pri kočenju u hitnim situacijama uključujući detekciju biciklista i pešaka), “Lane Assist” (asistent za održavanje trake), prepoznavanje saobraćajnih znakova, limitator brzine i akustična pomoć pri parkiranju za zadnji deo. “Travel Assist” će biti dostupan kao opcija za Crafter po prvi put. U kombinaciji sa ovim, “Emergency Assist” takođe se nalazi po prvi put u Crafteru.

Usput, još uvek nije poznato koliko će VW Nutzfahrzeuge naplatiti za novu sveobuhvatnu izmenu u odnosu na aktuelni model. Međutim, umereni rast osnovne cene je više nego realan.

VW Crafter

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring
Prijavite se na Newsletter Auto magazina

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring