Uz Fiat 600e stiže i Fiat 600 Hybrid

Posle predstavljanja potpuno električnog modela Fiat 600e, Fiat je sada otkrio 600 Hybrid, verziju sa kombinacijom SUS i elektro-motora.

Kao i u drugim modelima PSA grupacije, hibridna verzija kombinuje trocilindarski benzinski motor zapremine 1,2 litra sa 100 konjskih snaga i električni motor od 29 konjskih snaga.

Električni pogonski sistem smešten je unutar šestostepenog menjača sa dvostrukim kvačilom, što omogućava Fijatu 600 Hybrid da putuje brzinom do 30 km/h samo na električnu energiju.

Fiat-600-Hybrid

Međutim, pri toj brzini, litijum-jonska baterija od 48 volti biće ispražnjena posle samo jednog kilometra.

Fiat 600 Hybrid ubrzava od 0 do 100 km/h za 11 sekundi. Osim toga, elektro-motor se može koristiti dok vozilo polako ide u saobraćaju ili tokom parkiranja kako bi se sprečilo nepotrebno sagorevanje benzina.

U kombinaciji sa Millerovim ciklusom sagorevanja, smanjena je potrošnja benzina i CO2 za do 15 procenata.

Fiat-600-Hybrid

Kao i Fiat 600e, 600 Hybrid ima dužinu od 4,17 metara i ima 15 litara prostora za skladištenje širom kabine, uz dodatak prtljažnika od 385 litara.

Takođe, ima mesta za pet putnika, koji se mogu udobno smestiti na sedištima sa presvlakama od recikliranog materijala sa belim akcentima.

Crna, biorazgradiva plastika na instrument tabli dodatno ukazuje na ekološke ambicije ovog vozila.

Fiat-600-Hybrid

Unutra, vozači će takođe imati na raspolaganju i “paddle shifters” i Powermeter kako bi pratili protok energije tokom vožnje.

Kupci koji se odluče za viši nivo opreme “La Prima” dobiće tehnologiju autonomne vožnje drugog nivoa.

Početna cena u Italiji će biti 24.950 evra.

Fiat-600-Hybrid

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring