Volkswagen Passat GTE

Da, dobro ste pretpostavili - ovo je "pasat" koji ima veze sa pogonom na struju. I to ne bilo kakav, već plag-in hibrid sistem, koji omogućava vožnju isključivo uz pomoć elektro-motora a kada se baterije potroše, ponaša se kao klasičan hibrid

Auto magazin VW Passat Hybrid 2

Da, dobro ste pretpostavili – ovo je “pasat” koji ima veze sa pogonom na struju. I to ne bilo kakav, već plag-in hibrid sistem, koji omogućava vožnju isključivo uz pomoć elektro-motora a kada se baterije potroše, ponaša se kao klasičan hibrid, odnosno koristi elektro i benzinski motor naizmenično.

Auto magazin VW Passat Hybrid 1

Na žalost, autonomija sa pogonom samo uz pomoć baterija nije navedena, ali ukupna, sa punim litijum-jonskim baterijama i punim rezervoarom benzina od 50 litara je hiljadu kilometara. Suština ovog automobila je korišćenje u isključivo elektro-modu, sa radijusom od najmanje 50 kilometara, što je velikom broju ljudi dovoljno za svakodnevne potrebe.

Auto magazin VW Passat Hybrid 5

Kada se struja u baterijama potroši, na scenu stupa klasičan hibridni mod, gde se naizmenično koriste elektro-motor i benzinac koji tokom svog rada ali i prilikom kočenja i usporavanja dopunjava baterije.

“Pasat GTE” je inače treći plag-in hibrid modelu VW gami, nakon “golfa GTE” i “XL1”. Pokreće ga 1,4 TSI motor od 156 KS u kombinaciji sa elektro-motorom snage 115 KS od čak 400 Nm maksimalnog obrtnog momenta koji je dostupan već od nula obrtaja. Zajedno, snaga im je ukupno 218 “konja”. Menjač je šestostepeni DSG, odnosno automatski. Folksvagen navodi da do “stotke” “pasat GTE” ubrzava za manje od osam sekundi a maksimalna brzina mu je 220 km/h.

Auto magazin VW Passat Hybrid 4

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring