Volvo Cars unapređuje razvoj tehnologije autonomne vožnje

Kompanija Zenuity, koja razvija programsku opremu za računarski podržanu i autonomnu vožnju, biće podeljena na dva dela radi što boljeg iskorišćenja potencijala svojih dosadašnjih istraživanja.

Jedan deo predstavlja novu samostalnu kompaniju u vlasništvu Volvo Cars koja će se usredsrediti na razvoj i komercijalizaciju programske opreme za nenadziranu autonomnu vožnju.

Drugi deo, pod okriljem kompanije za automobilsku bezbednosnu opremu Veoneer, usmeriće se u daljnji razvoj i komercijalizaciju naprednih sistema za pomoć vozaču.

volvo cars autonomna vožnja

Zenuity je momentalno zajedničko preduzeće kompanija Volvo Cars i Veoneer sa jednakim udelom. Pod zajedničkim vlasništvom, Zenuity je razvio platformu za napredene sisteme za pomoć vozaču i autonomnu vožnju, na kojoj će graditi oba dela i koju će dalje razvijati.

U skladu sa dogovorima, poslovanje kompanije Zenuity i zaposleni u švedskom Geteborgu i kineskom Šangaju biće premešteni u novu kompaniju u vlasništvu Volvo Cars.

Poslovanje i zaposleni u poslovnim jedinicama u Nemačkoj i SAD prelaze pod okrilje kompanije Veoneer. Deo kompanije Zenuity u vlasništvu Volvo Cars usmeriće snage u razvoj programske opreme za nenadziranu autonomnu vožnju, koja će biti implementirana u sledeću generaciju Volvo vozila.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring