Auto magazin

Volvo FH sa novim ojačanim branikom za teške uslove

Volvo FH sa novim ojačanim branikom za teške uslove
08.04.2015.
Robusnost bez promene premijum imidža

Volvo Trucks širi svoju ponudu u okviru Volvo FH serije uvođenjem novog branika za teške uslove. Ojačan prednji deo načinio je ovaj kamion prikladnijim za neravne puteve i zahtevnije nadogradnje za zadatke kao što su građevinski radovi i prevoz drvene građe. Volvo FH sa ojačanim branikom biće predstavljen na Intermat sajmu u Parizu, od 20. do 25. aprila.

“Volvo FH” sa ojačanim branikom povećava upotrebljivost našeg vodećeg kamiona dajući zaštitu njegovoj izuzetnoj snazi, dinamičnosti upravljanja i udobnosti kabine. Kamion je tako dovoljno robustan da može da se izbori sa uslovima gde postoji povećani rizik od oštećenja, kaže Rikard Fric (Ricard Fritz), potpredsednik Volvo Trucks.

Volvo FH sa novim ojačanim branikom za teške uslove

Novi ojačani branik za “volvo FH” je baziran na istom inženjerskom konceptu kao i prednji deo “volvo FMX”, koji je napravljen za teške građevinske uslove. Uglovi i ploča su napravljeni od čelika debljine tri milimetra. Fiksni stepenik iznad ploče je integrisan u oblik vozila.

Volvo FH sa novim ojačanim branikom za teške uslove

Uzdignuta pozicija branika omogućava odličan prilazni ugao, koji iznosi više od 20 stepeni na vozilima sa ekstra visokom konstrukcijom šasije, koja je uvedena na “volvo FH” 2014. godine. Kompletno sertifikovna kuka za vuču, napravljena od livenog gvožđa, koja može da izdrži masivnih 36 tona, može da se ponudi kao fabričko ugrađena opcija.

Volvo FH sa novim ojačanim branikom za teške uslove

Branik je produžen unapred za 75 mm da bi primio prve udarce u teškim uslovima, štiteći ostale vitalne delove kao što su prednja svetla.

“Volvo FH” sa ojačanim branikom je dobro opremljen za prirodne teške uslove kao što su gradilišta i šume. Kamion je na taj način takođe podoban za teške i dugačke transporte na tržištima sa zahtevnim putevima”.

Volvo FH sa novim ojačanim branikom za teške uslove

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Novi ojačani branik, koji je dostupan na “volvo FH” i “volvo FH 16”, biće po prvi put javno predstavljen na Intermat građevinskom sajmu u Parizu (20-25. april 2015). Pored toga, Volvo Trucks će predstaviti “volvo FMX” sa različitim aplikacijama i Volvo građevinskim mašinama, novi “volvo FL 4×4″ i inovativne tehnologije kao što je Volvoov dinamički upravljački mehanizam.[/vc_column_text][vc_video link=”https://youtu.be/4mfBFukl_iM”][/vc_column][/vc_row]

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Transport

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Ovo je izuzetno dobra vest. Znak da se i Srbija približava rastućem trednu u proizvodnji [...]

Da li ima ko da zna da mi napravi elektronski karburator za golfa2 [...]

Dali imate i polovne automobile. Opel corsa 3 vrata sa automatskim menjacem. Koja je cena [...]

Kaže se čuvene firma za autopresvlake a niko nije čuo za njih. O presvlakama i [...]

Da li toyota ima neki jeftiniji model N1, na primer yaris ili tako nešto, može [...]

Displej, tj digitalni kokpit ne odaje utisak premiuma, vec naprotiv, deluje jeftino, crna amorfna plasticna [...]

Preuzmite Auto magazin za android

Weather Data Source: das wetter heute in Belgrad