Auto magazin

Volvo FH Performance Edition isporučen kupcu u Kraljevu

Volvo FH Performance Edition isporučen kupcu u Kraljevu
12.06.2017.

„Prevozničku delatnost započeo je 1995. moj otac, profesionalni vozač, koji je i danas, u sedamdesetoj godini, na našim redovnim turama po Evropi”, kaže Nebojša.

„Od 2000. godine Euro Trans posluje na moderniji način, koji, između ostalog, podrazumeva permanentno obnavljanje voznog parka. Zbog toga svake godine kupujemo po jedan, nekada i po dva nova Volvo tegljača, jer smo u proteklih dvadeset godina stekli pozitivna iskustva s vozilima ove marke.”

Iz specifikacije tegljača “FH13 42T” u verziji “Performance Edition” zanimljivo je nekoliko detalja: pokreću ga Euro VI motori od 13 litara sa 500 i 540 KS, sa maksimalnim obrtnim momentom od 2.500, odnosno 2.600 Nm i VEB+ motornom kočnicom;

Tu su “I-Shift” automatizovani menjač sa dvostrukim kvačilom, koje obezbeđuje konstantan protok snage, bez prekida obrtnog momenta, što omogućava veću prosečnu brzinu bez povećanja potrošnje goriva.

Na spisku opreme “FH Performance Edition” je i elektronski sistem “I-See” – deluje kao autopilot koji menja stepene prenosa i optimalno koristi snagu i obrtni moment na uzbrdicama, štedeći i do 5% goriva.

“I‑See” softver pamti topografiju terena i smešta je u online bazu podataka, pa, kada sledeći put vozilo prolazi istim putem, postiže maksimalnu efikasnost u potrošnji goriva.

“FH Performance Edition” ima “Globetrotter XL” kabinu ofarbanu u nijansu Performance Blue, Volvo Performance Edition ukrasne trake, paket Living plus, parkirni klima uređaj (I-Park Cool, koji radi nezavisno od dizel motora), Alcoa Dura-Bright® aluminijumske naplatke, komplet usmerivača vazduha, napredni audio paket, Visibility+ paket, paket za ličnu zaštitu…

Za kupovinu “FH Performance Edition” budući vlasnik može da koristi i široku paletu povoljnih rešenja koja nudi Volvo finansijski servis, bez obzira da li se kamion kupuje na kredit ili uzima na lizing.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Transport

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

oseća se povećano interesovanje za kamionetima. Nekima je potreban onaj prostor za teret, ko ide [...]

Danas nema auta bez klime, ne može da se rentira, ni da se proda, retki [...]

Nisam ljubitelj SUV modela. Stelvio je bio prvi SUV koji sam poželeo da imam, a [...]

Prelep i prema svim testovima kvalitetan premijum model. [...]

U električnim automobilima ovaj sistem radi malo drugačije, samo motori imaju ulogu u upravjanju, koordinišu [...]

PP aparati su zaknska obaveza ali koliko vozila ih ima? Možda 40% a i to [...]

Preuzmite Auto magazin za android