Volvo S60 Cross Country

Karavani sa ofroud izgledom više nisu neuobičajena pojava. Do sada smo navikli da viđamo "audije olroud kvatro", "insigniju kantri turer", "golf oltrek", "Oktaviju skaut" i mnoge druge. Međutim, ono što je Volvo pripremio za Salon autmobila u Detroitu svakako jeste nesvakidašnji prizor

Karavani sa ofroud izgledom više nisu neuobičajena pojava. Do sada smo navikli da viđamo “audije olroud kvatro”, “insigniju kantri turer”, “golf oltrek”, “Oktaviju skaut” i mnoge druge. Međutim, ono što je Volvo pripremio za Salon autmobila u Detroitu svakako jeste nesvakidašnji prizor.

auto magazin volvo s60 cross country sedan 3

Naime, limuzina “S60” je dobila svoju “kros kantri” verziju, sa štitnicima rubova karoserije i povišenim odstojanjem od tla za 65 milimetara. Osim standardnog pogona na prednjim točkovima, u ponudi je i 4×4 verzija ovog modela.

auto magazin volvo s60 cross country sedan 5

Točkovi su prečnika 18 i 19 inča sa pneumaticima višeg profila koji ne samo što povećavaju komfor, već redukuju buku i obezbeđuju bolju zaštitu alu-felni prilikom eventualnog silaska s puta.

“Volvo S60 kros kantri” pokreće “T5” motor sa 254 konjske snage koji je pre svega namenjen američkom tržištu, mada će se prodavati i u Evropi. Naravno, nisu zaboravljeni ni “D4 2,0” i “D4 2,4” dizelaši, za koje se očekuje da će najzastupljeniji biti na Starom kontinentu.

auto magazin volvo s60 cross country sedan 4

Ovo nije prvi put da vidimo klasičnu limuzinu sa povišenom ofroud karoserijom. Pre Volvoa, to je učinio Subaru sa modelom “autbek sedan” a u Americi je pre tridesetak godina bio aktuelan “AMC igl sedan” sa sličnom idejom.

auto magazin volvo s60 cross country sedan 2

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring