Kraj za Land Rover Defender

Proizvodnja legendarnog "lend rover difendera" zauvek će prestati u decembru 2015. Do tada, kupci će moći da biraju između tri specijalne edicije

Proizvodnja legendarnog “lend rover difendera” zauvek će prestati u decembru 2015. Do tada, kupci će moći da biraju između tri specijalne edicije.

Prva među njima je “difender heritedž edišn” (Defender Heritage Edition) koja je inspirisana ranim verzijama Lend Roverovih modela.

Pre svega, tu je čuvena zelena boja vozila sa belim krovom, a imaće i specijalnu oznaku “HUE 166”, koja u stvari označava deo registarske oznake na prvim modelima. Po njoj u Velikoj Britaniji možete prepoznati godinu registracije.

auto magazin land rover defnder 2

Biće napravljeno svega 400 primeraka ove serije i imaće početnu cenu od 27.800 funti, odnosno oko 35.500 evra. Moći će da se poruči od avgusta meseca a na raspolaganju će biti verzije sa kraćim i dužim međuosovinskom rastojanjem, ali i sa mekim krovom.

auto magazin land rover defnder 3

“Difender advenčr edišn” (Defender Adventure Edition) je namenjen onima koji vole ekstremniju terensku vožnju. Opremljen je posebnim ojačanjima na donjem delu šasije i ima specijalne pneumatike namenjene vožnji po kamenju.

auto magazin land rover defnder 6

Ovakva varijanta će biti napravljena u 600 primeraka i imaće kožni enterijer. Cena će biti od 43.495 funti (55.500 evra) i takođe će imati kraću (“90 stejšn vagon”) i dužu varijantu (“110 stejšn vagon”).

Na kraju, “difender autobiografi edišn” (Defender Autobiography Edition) je najluksuznija od svih verzija, sa dvobojnom karoserijom i potpuno kožnim enterijerom. Imaće motore od 122 i 150 KS, sa 400 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

auto magazin land rover defnder 7

Biće napravljeno svega 80 primeraka i to isključivo u kraćoj varijanti “90 stejšn vagon”. Cena će biti od 61.845 funti, odnosno oko 78.900 evra.

Ipak, i dalje postoji nada da bi proizvidnja “difendera” mogla da nastavi da živi u nekoj zemlji van Evrope ali neće biti prodavan u Evropskoj Uniji.

auto magazin land rover defnder 1

S obzirom da je vlasnik Jaguara i Lend Rovera indijski proizvođač Tata, vrlo je izvesno da bi ova legenda život mogla da nastavi u Indiji.

Ako se to dogodi, proizvodnja će biti maloserijska i isključivo u spartanskoj, “klasik” verziji.

auto magazin land rover defnder 5

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring