Volvo Trucks uvodi automatsko aktiviranje prednjeg pogona

Nova funkcija automatske kontrole proklizavanja pogonskih točkova firme Volvo Trucks automatski aktivira pogon na prednjoj osovini u pokretu, ako postoji opasnost da se kamion zaglavi. Vozač uživa u poboljšanoj upravljivosti, a vlasnik ima koristi od smanjenja potrošnje goriva i manjeg habanja kamiona.

Volvo traks je prvi proizvođač kamiona u svetu koji nudi funkciju automatskog uključivanja pogona na svim točkovima za građevinske kamione. Funkcija automatske kontrole proklizavanja aktivira pogon na prednjoj osovini kada zadnji točkovi počnu da proklizavaju na klizavoj ili mekoj podlozi.

Mnogi vozači uključuju pogon na prednjim točkovima ili blokadu diferencijala znatno pre teške terenske deonice – da se ne bi zaglavili. Volvo automatska kontrola proklizavanja aktivira pogon na prednjim točkovima u pokretu samo nakratko, onoliko koliko je stvarno potrebno, kaže Jonas Odermalm, menadžer odeljenja za građevinska vozila u firmi Volvo traks.

auto magazin volvo trucks automatsko aktiviranje prednjeg pogona

Napravljena za teške radne uslove

Volvo automatsku kontrolu proklizavanja, koja je sada standardna oprema za “volvo FMX” sa prednjom pogonskom osovinom, već koristi Volvo Construction Equipment za zglobne dampere.

Rešenje uključuje softver povezan sa senzorima brzina točkova koji detektuju i kontrolišu pogon na točkovima. Kada zadnji točak počne da proklizava, snaga automatski prelazi na prednje točkove tako da kamion ne gubi snagu ili brzinu.

Kandžasta spojnica aktivira pogon na prednjim točkovima za samo pola sekunde. Ova spojnica je lakša i ima manje pokretnih delova od standardnog rešenja sa stalnim pogonom na svim točkovima. Ako se vozač nađe na naročito teškom terenu, tada može ručno da blokira druge diferencijale, i napred i nazad.

auto magazin volvo trucks automatsko aktiviranje prednjeg pogona

Bolja upravljivost i manja potrošnja goriva

Pogon na prednjoj osovini sprečava zastoje na teškom terenu, ali je, istovremeno, ova funkcija često potrebna samo vrlo kratko tokom čitave vožnje. Automatska kontrola proklizavanja omogućava da se prijanjanje prednjih pneumatika koristi za upravljanje sve do neke kritične situacije. Tako vozač koristi prednosti boljeg upravljanja u što većoj meri.

Osim toga, vozač izbegava dodatno trošenje goriva i habanje pogonske grupe i pneumatika, do čega obično dolazi kada je pogon na prednjim točkovima stalno uključen. Automatska kontrola proklizavanja omogućava optimalnu kombinaciju pogona u svakom trenutku, bez intervencije vozača.

auto magazin volvo trucks automatsko aktiviranje prednjeg pogona

Automatska kontrola proklizavanja je standardna oprema za “volvo FMX 4×4”, “6×6” i “8×6” i u ponudi je za kompletan asortiman Euro III, IV, V i VI motora.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring