Nova Opel Astra će imati IntelliLux LED Matrix farove

Opel je zvanično objavio da će nova generacija "astre" imati IntelliLux LED Matrix tehnologiju farova. To znači da će svaki far imati po osam nezavisnih LED elemenata. Svaki od njih će automatski podešavati dužinu snopa svetla, kao i pravac prostiranja u skladu sa situacijom na putu.

Opel je zvanično objavio da će nova generacija “astre” imati IntelliLux LED Matrix tehnologiju farova. To znači da će svaki far imati po osam nezavisnih LED elemenata. Svaki od njih će automatski podešavati dužinu snopa svetla, kao i pravac prostiranja u skladu sa situacijom na putu.

U praksi će to funkcionisati ovako: neposredno nakon što “astra” napusti urbanu sredinu, automatski se aktiviraju duga svetla. Kada “opel aj” (Opel Eye) kamera primeti da u susret dolazi drugo vozilo, automatski isključuje one LED elemente u farovima koji bi zaslepili drugog vozača.

auto magazin Opel Astra IntelliLux LED Matrix Headlights farovi

Sudeći po istraživanjima koje je obavio Opel, pri brzini od 80 km/h vozač će 30 do 40 metara ranije uočiti objekat na putu u poređenju sa standardnim halogenim ili ksenonskim farovima. Nova tehnologija LED farova daje jednu i po sekundu više za reakciju i izbegavanje prepreke.

Inače, prototip nove “opel astre” već je snimljen. Pogledajte kako izgleda!

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring