U Španiji testiramo novi Škoda Kodiaq

Ekipa Auto magazina vratila se iz Španije, gde smo na putevima Kosta Brave testirali najnoviju generaciju Škode Kodiaq. Veliki SUV češkog proizvođača je konstruisan na ozbiljno unapređenoj mehaničkoj platformi, što se itekako oseti u vožnji.

Najveći utisak na nas je ostavio premijum osećaj, sa još boljim materijalima, više opreme i generalno raskošnijom atmosferom.

Škoda Kodiaq

Za pogon su i dalje zaduženi tradicionalni motori, a uvedene su manje i više elektrifikovane verzije. Našem tržištu svakako su najzanimljiviji 2,0 TDI motori sa 150 i 193 konjske snage, dok benzince u ovom trenutku predstavlja 1,5 TSI sa tehnologijom lakog hibrida. Veći 2,0 TSI se očekuje uskoro i biće iskombinovan sa pogonom na sva četiri točka, baš kao i najsnažniji 2,0 TDI motor. Svi oni imaju isključivo sedmostepeni DSG menjač.

Škoda Kodiaq

Velika novina je Plug-In hibrid sa ukupno 204 konjske snage. Pravu ekskluzivu predstavlja činjenica da samo na struju može da pređe oko 100 kilometara, što je daleko više u odnosu na dosadašnje modele iste tehnologije. Osim toga, ovo je jedan od prvih Plug-In hibrida koji mogu da se pune na DC punjaču snagom od 50 kW, čime je omogućeno punjenje baterije za svega 25 minuta.

Detaljne utiske o novoj Škodi Kodiaq pročitajte u novom izdanju Auto magazina, koje vas očekuje na kioscima već u toku sutrašnjeg dana.

Škoda Kodiaq

1 KOMENTAR

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring