Renault Captur redizajniran po ugledu na Clio

Otprilike godinu dana posle redizajna Renault Clia, sada dolazi velika modifikacija kod tehnički srodnog Captura. Pokazaćemo vam šta se sve promenilo kod ovog malog SUV-a u poređenju sa prethodnikom.

Kao i kod Clia, i kod Captura se radi o redizajnu u pravom smislu reči. Naime, na prednjem delu se znatno više promenilo nego na zadnjem. Tako sada imamo uže LED farove sa novim svetlosnim potpisom. Takođe primetan je i veliki dijamantski Renault logo kao novi zaštitni znak. Ovo omogućava više prostora za senzore i time za sisteme asistencije.

Renault Captur

Zanimljivo je da se farovi pale u novom pozdravnom nizu kad se vrata otključavaju na daljinu, što dodatno naglašava moderan izgled.

Zadnja svetla su, kao i kod Clia, transparentna. U kombinaciji sa novim logom i redizajniranim difuzorom, ovo daje zadnjem delu, kako kaže proizvođač, “moderniji izgled višeg kvaliteta”. Međutim, razlike u odnosu na prethodni Captur su relativno male.

Renault Captur

U unutrašnjosti nema radikalnih promena. Zavisno od opreme, novi Captur dolazi sa multimedijalnim sistemom OpenR Link sa integrisanim Googlom. Ovo je prva primena sistema Android Automotive 12 u B-segmentu. Na sredini konzole je novi vertikalni 10,4-inčni ekran. Captur dobija nove displeje za vozača sa dijagonalom do 10,25 inča u zavisnosti od verzije.

Renault Captur

Zadnja sedišta i dalje mogu da se pomeraju po dužini za 16 centimetara. Na taj način se može povećati prostor za prtljag ili putnike prema potrebi. Maksimalni kapacitet prtljažnika iznosi 616 litara kada se zadnja sedišta potpuno pomeraju napred (plus 132 litra). Kada su zadnja sedišta preklopljena (deljena u odnosu 2/3: 1/3), dužina utovara iznosi 1,57 metara, a može se smestiti do 1.596 litara prtljaga.

Renault Captur

U unutrašnjosti ukupno postoji gotovo 25 litara prostora za odlaganje, uključujući i 7-litarski pretinac za rukavice i, u zavisnosti od opreme, džepove na poleđini prednjih sedišta.

Novi Renault Captur će biti dostupan sa pet različitih motora, uključujući hibridnu varijantu E-Tech Full Hybrid 145. Pored toga, inženjeri su prepravili ogibljenje i ponovo kalibrisali servo upravljanje. Na žalost, dizela neće biti.

Renault Captur

Osim novog izgleda prednjeg dela, najveća novina će biti uvođenje Esprit Alpine paketa opreme, baš kao na ostalim Renault modelima. Imaće bogato tapaciranu unutrašnjost alkantarom, kao i prepoznatljive alu-felne prečnika 19 inča.

1 KOMENTAR

  1. Toliko je modifikovan da više ne liči na Klio. Lepo izgleda, ako je kvalitet kako kod Klia onda je odlično, mgli bi da sklone onaj ogromni ekran ili da ga prodaju prema elji kupaca, ne vole svi displeje i elektroniku. Reno se digao u poslednjih nekoliko godina i po kvalitetu i po broju različitih modela, možda im fali mali prodor na polju EV.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring