Auto magazin

Vozili smo: Harley Davidson CVO Road Glide Ultra

Vozili smo: Harley Davidson CVO Road Glide Ultra
21.09.2016.

Za 2016. Harli je lansirao tri nova modela CVO porodice. Jedan od njih je „roud glajd ultra“ koje smo imali prilike da probamo, tokom HD vikenda koji se, početkom juna po šesti put, održao u Beogradu.

Auto magazin srbija harley davidson CVO road glide ultra test review 2016

Kastm detalji, poput blistavo hromiranog motora i izduvnih grana, LED svetala, posebne boje i šare, čini ga takvim, da nema ko se za nama nije okrenuo

„Roud glajd ultra“ proizvodi se u limitiranoj količini i i pripada najluksuznijoj kategoriji onoga što čini ponudu fabrike iz Milvokija. Kao premijum model, ovaj motocikl opremljen je infotejment sistemom poslednje generacije koji pored svih onih standardnih podataka daje i informaciju o pritisku u pneumaticima.

Svi podaci prikazuju se na ekranu od 6,5 inča osetljivom na dodir. Deo ovog sistema je i „bum audio“ (Boom) koji podrazumeva satelitski radio, navigaciju, GPS, 3D prikazivanjem slike,  povezivanje uređaja pomoću blututa i USB-a, i na kraju ali ne manje važan audio sistem sa ekvilajzerom, koji je u klasi sa najprestižnijim limuzinama.

Auto magazin srbija harley davidson CVO road glide ultra test review 2016

Proizvodi se u limitiranoj količini i i pripada najluksuznijoj kategoriji Harlija

Vrlo bitno je istaći da se čitavim sistemom može  manipulisati glasovnim komandama, što svakako omogućava bolju usredsređenost vozača na put. Ovaj ogromni motocikl uočljiv je i prepoznatljiv sam po sebi, a njegovi kastm detalji, poput blistavo hromiranog motora i izduvnih grana, LED svetala, posebne boje i šare, čini ga takvim, da nema ko se za nama nije okrenuo.

Moćni motor je utišan kako bi mogli da uzivamo u zvuku muzike koji dolazi iz zvučnika. Harli je sve podredio ultimativnoj udobnosti u vožnji. Položaj vozača je osmišljen tako da i višesatna vožnja ne pretstavlja nikakav zamor.

Auto magazin srbija harley davidson CVO road glide ultra test review 2016

Udobna fotelja može se komotno porediti sa onima u dnevnoj sobi

Ergonomija je vrhunska a suvozačeno sedište je tek priča za sebe – udobna fotelja može se komotno porediti sa onima u dnevnoj sobi. Kako nam se čini, fabrika je u potpunosti shvatila kako treba da izgleda, šta da ima i kako da se vozi luksuzna drumska krstarica. Skoro 430 kilograma teška “mašina” vozi se sa lakoćom.

Veoma je poslušan i trenutno odgovara na komande ručice gasa ili kočnice koje su uparene sa ABS sistemom koji je standardni deo opreme.

Auto magazin srbija harley davidson CVO road glide ultra test review 2016

Ovaj motocikl opremljen je infotejment sistemom poslednje generacije koji pored svih onih standardnih podataka daje i informaciju o pritisku u pneumaticima.

Za krstarenje drumom tu je i tempomat koji se može podesiti do maksimalne brzine od oko 138 km/h. Na deonici koju smo vozili po magistrali sa više krivina “roud glajd ultra” nas je oduševio zbog lakoće kojom se obara u krivinama, čak i onim vrlo oštrim.

Težina ovog motora može da bude mana jedino pri manevrisanju na malom prostoru, pa možemo da zaključimo da ovo nije baš motocikl za pripadnice lepšeg pola, pogotovo ako su početnice. Ono što dame može obradovati je poveliki prtljažni prostor u koju se može smestiti garderoba za višednevna putovanja.

Auto magazin srbija harley davidson CVO road glide ultra test review 2016

Motor zapremine 1,8 litara razvija 110 konjskih snaga

Naš zaključak bi bio da je Harli Devidson napravio motor koji apsolutno vredi svaki uložen dinar. Pored odličnih voznih performansi, vrhunske udobnosti i najsavremenijeg infotejmnt sistema, njegov premijum dizajn omogućiće vam da budete primećene gde god da da se pojavite sa ovom luksuznom krstaricom.

Kako je reč o limitiranoj seriji, “CVO roud glajd ultra” se kod nas može kupiti samo putem porudžbine, a njegova cena iznosi 44.000 evra.
Nela Tasić

Auto magazin srbija harley davidson CVO road glide ultra test review 2016

 

 

 

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Moto

Slični tekstovi

1 komentar

  1. Romaninac
    Romaninac October 23, 08:25

    “Ultimativno udobna vožnja…”
    Takvi su ti Ameri. Samo da im je ultimatuma. Još samo da pročitamo da je “veoma utilitaran” pa da znamo šta hoćete reći.

    Reply to this comment

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina na kioscima!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Bolji je Opel Grandland x 2.0 d. [...]

Не може од бабе девојка, не бива :) [...]

Unutrasnjost izgleda jako dobro. Dugo nisam video auto koji mi je po svim karakteristikama bas [...]

Hehe, ovan sam u horoskopu i ima istine! Hvala na zanimljivoj objavi! [...]

Jedini automobili koji stede u gradu su hibridi, tako da prilikom kupovine samo bi trebalo [...]

Savršeno.....Hvala [...]

Preuzmite Auto magazin za android