Vozili smo: Harley Davidson CVO Road Glide Ultra

Ima li šta bolje od toga kada dobijete priliku da testirate jedan od najluksuznijih modela nekog proizvođača?  "Roud glajd ultra“ je upravo to – top model Harli Dejvidsona

Za 2016. Harli je lansirao tri nova modela CVO porodice. Jedan od njih je „roud glajd ultra“ koje smo imali prilike da probamo, tokom HD vikenda koji se, početkom juna po šesti put, održao u Beogradu.

Auto magazin srbija harley davidson CVO road glide ultra test review 2016
Kastm detalji, poput blistavo hromiranog motora i izduvnih grana, LED svetala, posebne boje i šare, čini ga takvim, da nema ko se za nama nije okrenuo

„Roud glajd ultra“ proizvodi se u limitiranoj količini i i pripada najluksuznijoj kategoriji onoga što čini ponudu fabrike iz Milvokija. Kao premijum model, ovaj motocikl opremljen je infotejment sistemom poslednje generacije koji pored svih onih standardnih podataka daje i informaciju o pritisku u pneumaticima.

Svi podaci prikazuju se na ekranu od 6,5 inča osetljivom na dodir. Deo ovog sistema je i „bum audio“ (Boom) koji podrazumeva satelitski radio, navigaciju, GPS, 3D prikazivanjem slike,  povezivanje uređaja pomoću blututa i USB-a, i na kraju ali ne manje važan audio sistem sa ekvilajzerom, koji je u klasi sa najprestižnijim limuzinama.

Auto magazin srbija harley davidson CVO road glide ultra test review 2016
Proizvodi se u limitiranoj količini i i pripada najluksuznijoj kategoriji Harlija

Vrlo bitno je istaći da se čitavim sistemom može  manipulisati glasovnim komandama, što svakako omogućava bolju usredsređenost vozača na put. Ovaj ogromni motocikl uočljiv je i prepoznatljiv sam po sebi, a njegovi kastm detalji, poput blistavo hromiranog motora i izduvnih grana, LED svetala, posebne boje i šare, čini ga takvim, da nema ko se za nama nije okrenuo.

Moćni motor je utišan kako bi mogli da uzivamo u zvuku muzike koji dolazi iz zvučnika. Harli je sve podredio ultimativnoj udobnosti u vožnji. Položaj vozača je osmišljen tako da i višesatna vožnja ne pretstavlja nikakav zamor.

Auto magazin srbija harley davidson CVO road glide ultra test review 2016
Udobna fotelja može se komotno porediti sa onima u dnevnoj sobi

Ergonomija je vrhunska a suvozačeno sedište je tek priča za sebe – udobna fotelja može se komotno porediti sa onima u dnevnoj sobi. Kako nam se čini, fabrika je u potpunosti shvatila kako treba da izgleda, šta da ima i kako da se vozi luksuzna drumska krstarica. Skoro 430 kilograma teška “mašina” vozi se sa lakoćom.

Veoma je poslušan i trenutno odgovara na komande ručice gasa ili kočnice koje su uparene sa ABS sistemom koji je standardni deo opreme.

Auto magazin srbija harley davidson CVO road glide ultra test review 2016
Ovaj motocikl opremljen je infotejment sistemom poslednje generacije koji pored svih onih standardnih podataka daje i informaciju o pritisku u pneumaticima.

Za krstarenje drumom tu je i tempomat koji se može podesiti do maksimalne brzine od oko 138 km/h. Na deonici koju smo vozili po magistrali sa više krivina “roud glajd ultra” nas je oduševio zbog lakoće kojom se obara u krivinama, čak i onim vrlo oštrim.

Težina ovog motora može da bude mana jedino pri manevrisanju na malom prostoru, pa možemo da zaključimo da ovo nije baš motocikl za pripadnice lepšeg pola, pogotovo ako su početnice. Ono što dame može obradovati je poveliki prtljažni prostor u koju se može smestiti garderoba za višednevna putovanja.

Auto magazin srbija harley davidson CVO road glide ultra test review 2016
Motor zapremine 1,8 litara razvija 110 konjskih snaga

Naš zaključak bi bio da je Harli Devidson napravio motor koji apsolutno vredi svaki uložen dinar. Pored odličnih voznih performansi, vrhunske udobnosti i najsavremenijeg infotejmnt sistema, njegov premijum dizajn omogućiće vam da budete primećene gde god da da se pojavite sa ovom luksuznom krstaricom.

Kako je reč o limitiranoj seriji, “CVO roud glajd ultra” se kod nas može kupiti samo putem porudžbine, a njegova cena iznosi 44.000 evra.
Nela Tasić

Auto magazin srbija harley davidson CVO road glide ultra test review 2016

 

 

 

1 KOMENTAR

  1. “Ultimativno udobna vožnja…”
    Takvi su ti Ameri. Samo da im je ultimatuma. Još samo da pročitamo da je “veoma utilitaran” pa da znamo šta hoćete reći.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring