Auto magazin

VW ID. Buzz premijerno predstavljen u putničkoj i teretnoj verziji

VW ID. Buzz premijerno predstavljen u putničkoj i teretnoj verziji
10.03.2022.

1

Novi ID. Buzz i ID. Buzz Cargo je predstavljen kao moderni potpuno električni kombi retro izgleda.

Model sa standardnim međuosovinskim rastojanjem biće u prodaji u Evropi u trećem kvartalu ove godine. ID. Buzz će se u Evropi u početku nuditi sa konfiguracijom sa pet sedišta (dva reda).

VW ID. Buzz

VW kaže da će šestosed (sa tri reda po dva sedišta) sa standardnim međuosovinskim rastojanjem biti pušten u prodaju kasnije.

Cargo varijanta se nudi ili sa sedištem za vozača i suvozačkom klupom sa dva sedišta ili sa dva pojedinačna sedišta.

VW ID. Buzz

ID. Buzz i ID Buzz Cargo imaju širinu od 1.985 mm i dužinu od 4.712 mm — oko 192 mm kraće od VW-ovog kombija T6.1, ali zato dele međuosovinsko rastojanje od 2.988 mm.

Volkswagen još nije otkrio procenjeni domet vožnje, se zna da će imati bateriju od 82 kWh (77 kWh neto) za početno evropsko lansiranje. Ona će obezbediti snagu za električni motor od 204 KS sa obrtnim momentom od 310 Nm. Motor prenosi snagu na zadnje točkove.

VW ID. Buzz

Maksimalna brzina je ograničena na 145 km/h, dok ubranje nije navedeno. Veći raspon opcija baterija sa različitim izlaznim snagama biće dostupan sledeće godine.

Evropski modeli će moći da iskoriste prednosti „dvosmernog punjenja“, tako da će Buzz moći da radi i kao izvor naizmenične struje za neke uređaje.

VW ID. Buzz

Što se tiče punjenja, ID. Buzz može da podnese AC snagu od 11 kW ili DC brzo punjenje od 170 kW, omogućavajući punjenje od 5 do 80 procenata za 30 minuta.

ID. Buzz je dizajniran po ugledu na VW T1 Microbus, sa kratkim prepustima napred i pozadi i retro inspirisanim elementima dizajna. Veliki VW logo i široka hauba u obliku slova V daju sve od sebe da evociraju uspomene na kultnog prethodnika, dok matriks svetla predstavljaju futurističke elemente.

VW ID. Buzz

„Vrlo smo svesno obezbedili da ne pravimo još jedan T1“, kaže Jozef Kaban, šef Volksvagen dizajna. „ID. Buzz pokazuje da uspešno prenosi gene i stilske elemente tog legendarnog vozila u digitalnu eru.”

Putničke verzije ID.Buzz-a sa višim specifikacijama će se točkove od aluminijumske legure u rasponu od 18–21 inča, dok će osnovne putničke i Cargo varijante imati čelične 18-inčne felne.

VW ID. Buzz

Unutrašnjost postaje veganska, što znači da je koža zamenjena sintetikom, a deo unutrašnjosti je napravljen od recikliranih materijala.

Volan je prekriven poliuretanom za koji se kaže da izgleda i oseća pod rukom kao koža, dok materijali koji se koriste za presvlake sedišta, podne obloge i krovnu oblogu uključuju Seakual tkaninu, dobijenu od 10 procenata prikupljene okeanske plastike i 90 procenata recikliranih PET flaša.

VW ID. Buzz

Kokpit ima 10-inčni digitalni ekran uparen sa 10-inčnim infotainment sistemom koji se može zameniti opcionom jedinicom od 12 inča.

U zavisnosti od specifikacije, kabina ima više USB-C portova, uključujući praktičnu utičnicu u blizini centralnog retrovizora za napajanje kontrolne kamere.

VW ID. Buzz

Najviši nivoi opreme će imati električno podesiva sedišta sa funkcijama memorije i masaže. Uz produženo međuosovinsko rastojanje — vozilo na kojem će se zasnivati severnoamerički model — konfiguracija sa sedam sedišta će takođe biti dostupna u 2/3/2 rasporedu.

Budući da je MPV, naravno, pažnja je usmerena i na praktičnost. Zadnji deo ima vrata koja se otvaraju nagore, a obe strane putničke verzije uključuju klizna vrata.

VW ID. Buzz

Zadnja klupa za tri osobe može se podeliti u odnosu 40:60 i pomerati napred-nazad kako bi se povećao prtljažni prostor, koji iznosi 1.121 litar.

Tu je i opciona uklonjiva centralna konzola koju je razviolo odeljenje Volkswagen komercijalnih vozila, a je dostupna i u putničkim i u teretnim verzijama.

VW ID. Buzz

ID. Buzz će proizvoditi Volkswagen komercijalna vozila u svojoj glavnoj fabrici u Hanoveru. Izrada obe verzije će početi u prvoj polovini 2022. Očekuje se da će cene biti objavljene u narednim nedeljama.

Evropske knjige narudžbina biće otvorene u maju 2022. godine, a lansiranje je planirano za treći kvartal ove godine.

VW ID. BuzzVW ID. Buzz VW ID. Buzz VW ID. Buzz VW ID. Buzz VW ID. Buzz

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Veoma dobar rezultat, jedan od pet nije uote malo. Još kada bi vlade u EU [...]

Super je auto, samo malo moze da predje [...]

Čuveni italijanski dizajn iz prošlog veka kockastih vozila. Iako naspram današnjih dizajna deluju staro i [...]

Ovo je jedno od onih vozila koja osim vrhunskih performasi sa lakoćom nosi svoj šarm, [...]

Bolji je Opel Grandland 2.0 d 2019 g. [...]

Kinezi imaju čudna imena kao i čudan izgled svojih vozila, ali ih to ne sprečava [...]