VW razmišlja o targa verziji Golfa sledeće generacije

Novi "golf" bi trebalo da se pojavi krajem 2017. ili početkom 2018. godine a jedna od tema za razmišljanje je kabriolet verzija i to sa targa oblikom karoserije.

Australijske kolege su došle do informacije da Folksvagen ozbiljno planira uvođenje targa verzije “golfa” sledeće generacije.

Novi “golf” bi trebalo da se pojavi krajem 2017. ili početkom 2018. godine a jedna od tema za razmišljanje je kabriolet verzija. Naime, Folksvagen je do sada konstruisao kabrio verziju “golfa” svake druge generacije.

auto magazin VW T-ROC concept golf targa

Tako smo do sada imali “golf 1 kabrio”, “dvojka” je bila preskočena pa se pojavila tek “trojka” sa mekim krovom koja je u restilizovanoj verziji imala prednji kraj sa “četvorke”.

auto magazin VW T-ROC concept golf targa

“Petica” je takođe preskočena a šestica je imala praktično dve verzije – klasičan “golf kabrio” sa mekim krovom ali i model “ios” (EOS) koji je predstavljao nešto produženu varijantu sa tvrdim sklopivim krovom i drugačijim prednjim delom.

auto magazin VW T-ROC concept golf targa

Ovaj put, VW razmišlja o targa varijanti a jedan od eksperimenata i to prilično uspešnih je i prototip pod nazivom “T-rok” (T-ROCK) koji je predstavljen pre dva meseca na Salonu automobila u Ženevi. Doduše, koncept je zamišljen kao krosover, što, naravno, ništa ne mora da znači u pogledu serijske verzije.

auto magazin VW T-ROC concept golf targa

U svakom slučaju, “golf” targa je više od puke ideje i Folksvagen ozbiljno razmišlja o povećanju “golf” familije. Nevezano za “golfa”, nije nemoguće da se pojavi i “T-rok” u serijskoj varijanti, koji bi mogao da bude pravi konkurent “rendž roveru evok kabrio”.

auto magazin VW T-ROC concept golf targa

Na fotografijama je “VW T-rok”.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring