Auto magazin

Redizajnirana Kia Picanto spremna za Ženevu

Redizajnirana Kia Picanto spremna za Ženevu
04.02.2015.

Kia Motors će 3. marta na 85. Salonu automobila u Ženevi predstaviti unapređenog “pikanta”. Može se pohvaliti promenjenim branicima, novim 14-inčnim aluminijumskim felnama i sportskim paketom, što ga svrstava među najatraktivnije predstavnike A segmenta.

U doteranoj kabini nalazi se hromirano oivičenje komandne table i ventilacionih otvora, a tu je i novi tapacirung sedišta koji je više po ukusu mlađih kupaca. U središtu centralne konzole nalazi se moderniji audio sistem.

Auto magazin Kia Picanto 2015 Geneva 1

U “pikantu” se po prvi put nude brojni premijum dodaci, između ostalog i najnovija generacija Kijinog audio-video-navigacionog sistema sa 7-inčnim ekranom (od jeseni). Kupci takođe mogu da naruče tempomat i limiter brzine.

Osim toga sada se u kabini nude tri paketa boja, koji kupcima omogućavaju da “pikanta” prilagode svojim željama. Sportski crveni paket donosi crno-crvenu kombinaciju tapacirunga sedišta od eko-kože i tapacirung obloga vrata crno-crvene boje visokog sjaja.

Auto magazin Kia Picanto 2015 Geneva 4

Živahni žuti paket predstavlja sedišta od eko-kože crne boje prošivene žutim šavovima, kao i komandnu tablu i obruč upravljača svetlo žute boje. Najprestižniji će biti smeđi paket sa sedišta presvučenim smeđom eko-kožom sa smeđim tapacirungom vrata i crnom komandnom tablom visokog sjaja.

“Pikanto” je dobio veće kočnice koje skraćuju zaustavni put. Novi, 252 milimetara veliki kočni diskovi (ranije 241 mm) nude se kao opcija, koja vozilu omogućava zaustavljanje od 100 km/h do 0 km/h u samo 37 metara, što je čak dva metra manje nego kod prethodnika.

Auto magazin Kia Picanto 2015 Geneva 3

Unapređeni “pikanto” je dobio i doterani 1,0 motor koji sada ispunjava Euro 6 standarde o emisiji izduvnih gasova. U Evropi će se prodavati od kraja marta, a kao i svi ostali modeli Kije dolaziće sa sedmogodišnjom garancijom (ili do 150.000 km).

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

O Miodragu mogu samo da kažem da je genije kada su u pitanju uređaji na [...]

Škoda ima puno zanimljivih i korisnik rešenja. Sjajno izgleda onaj poklopac za vetrobansku tečnost. Jedino [...]

Skoro niko leti ne iznajmljuje vozilo ukoliko nema klimu. Važi i za mala i za [...]

Imam Alfa romeo 166 2.4 restajling pali mi se lapica motora , a u vožnji [...]

U pravu ste. Hvala što nas pažjivo pratite i hvala na ukazanoj grešci! Veliki pozdrav od [...]

"Na primer, osnovna verzija ima mogućnost punjenja samo na AC punjaču, ali ne i na [...]

Preuzmite Auto magazin za android