Redizajnirana Kia Picanto spremna za Ženevu

Kia Motors će 3. marta na 85. Salonu automobila u Ženevi predstaviti unapređenog "pikanta". Može se pohvaliti promenjenim branicima, novim 14-inčnim aluminijumskim felnama i sportskim paketom, što ga svrstava među najatraktivnije predstavnike A segmenta

Kia Motors će 3. marta na 85. Salonu automobila u Ženevi predstaviti unapređenog “pikanta”. Može se pohvaliti promenjenim branicima, novim 14-inčnim aluminijumskim felnama i sportskim paketom, što ga svrstava među najatraktivnije predstavnike A segmenta.

U doteranoj kabini nalazi se hromirano oivičenje komandne table i ventilacionih otvora, a tu je i novi tapacirung sedišta koji je više po ukusu mlađih kupaca. U središtu centralne konzole nalazi se moderniji audio sistem.

Auto magazin Kia Picanto 2015 Geneva 1

U “pikantu” se po prvi put nude brojni premijum dodaci, između ostalog i najnovija generacija Kijinog audio-video-navigacionog sistema sa 7-inčnim ekranom (od jeseni). Kupci takođe mogu da naruče tempomat i limiter brzine.

Osim toga sada se u kabini nude tri paketa boja, koji kupcima omogućavaju da “pikanta” prilagode svojim željama. Sportski crveni paket donosi crno-crvenu kombinaciju tapacirunga sedišta od eko-kože i tapacirung obloga vrata crno-crvene boje visokog sjaja.

Auto magazin Kia Picanto 2015 Geneva 4

Živahni žuti paket predstavlja sedišta od eko-kože crne boje prošivene žutim šavovima, kao i komandnu tablu i obruč upravljača svetlo žute boje. Najprestižniji će biti smeđi paket sa sedišta presvučenim smeđom eko-kožom sa smeđim tapacirungom vrata i crnom komandnom tablom visokog sjaja.

“Pikanto” je dobio veće kočnice koje skraćuju zaustavni put. Novi, 252 milimetara veliki kočni diskovi (ranije 241 mm) nude se kao opcija, koja vozilu omogućava zaustavljanje od 100 km/h do 0 km/h u samo 37 metara, što je čak dva metra manje nego kod prethodnika.

Auto magazin Kia Picanto 2015 Geneva 3

Unapređeni “pikanto” je dobio i doterani 1,0 motor koji sada ispunjava Euro 6 standarde o emisiji izduvnih gasova. U Evropi će se prodavati od kraja marta, a kao i svi ostali modeli Kije dolaziće sa sedmogodišnjom garancijom (ili do 150.000 km).

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Prethodni tekst
Sledeći tekst

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring