Maven aplikacija za jednostavan Car sharing

Preko "Maven" aplikacije moguće je rezervisati željeni automobil, proveriti lokaciju koja je najbliža za preuzimanje, da li je vozilo "slobodno" u datom trenutku, uplatiti korištenje vozila, pa čak i daljinski startovati vozilo

General Motors je nedavno pustio u pogon potpuno novi “pilot program” Maven kojim će, kako se nada, u dobroj meri promeniti navike korištenja i prirodu vlasništva automobila na severnoameričkom, azijskom i evropskom tržištu.

Program u svojoj osnovi sadrži “korištenje vozila” (car sharing) na određenoj teritoriji grada, uz pomoć “smartphone” aplikacije.

auto magazin srbija general motors car sharing maven app

Preko “Maven” aplikacije moguće je rezervisati željeni automobil, proveriti lokaciju koja je najbliža za preuzimanje, da li je vozilo “slobodno” u datom trenutku, uplatiti korištenje vozila (benzin i osiguranje je uračunato u cenu), pa čak i daljinski startovati vozilo, odnosno zagrejati ili ohladiti kabinu u zavisnosti od potrebe.

auto magazin srbija general motors car sharing maven app

Sve ovo građani mičigenskog grada Ann Arbour imaju priliku da isprobaju ovih dana i za sada je interesovanje prevazišlo sva očekivanja. Za sat vremena korištenja Maven servisa potrebno je izdvojiti svega 6$.
Zoran Kljajić

auto magazin srbija general motors car sharing maven app

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring