Granica ne postoji: Audi RS3 by MTM tjuniran na 502 KS!

Kada su tjuneri u pitanju, samo nebo je granica u pogledu povećanja snage. Za sada rekord u C segmentu drži Audi RS3 koji je doradila radionica MTM

Navikli smo da tjuneri čine čuda i serijske automobile pojačavaju tako da motori postižu ogromnu snagu. Za sada je najdalje otišla tjunerska kuća MTM, koja je napravila zver od “audija RS3”.

Ovaj auto standardno postiže 367 “konja” sa 2,5 litarskim petocilindričnim motorom. Poslednje što smo videli od ovog tjunera je pojačanje snage na neverovatnih 435 KS i 605 Nm.

auto magazin srbija MTM Audi RS3

Međutim, najnoviji rad MTM-a prevazilazi sve granice do sada viđenog. Uz pomož “stage 2” kita, “audi RS3” sada ima monstruozne 502 konjske snage i čak 650 Nm maksimalnog obrtnog momenta!

Šta je rezultat svega toga? Iz stanja mirovanja do 100 km/h mu je potrebno neverovatnih 3,6 sekundi i 13,1 sekundu do 200 km/h. Maksimalna brzina je 300 km/h.

auto magazin srbija MTM Audi RS3

Osim pukog povećanja snage, auto je dodatno prepravljen tako da sada ima novo ogibljenje, izduvni sistem, kočnice ali i delove karoserije izrađene od ugljenih vlakana. Felne su prečnika 19 inča sa pneumaticima “mišelin pilot super sport”.

auto magazin srbija MTM Audi RS3

Sa svim ovim “sitnicama”, ovako tjuniran “audi RS3” košta nešto malo manje od 95.000 evra. Ekipa Auto magazina će imati privilegiju da u utorak na Salonu automobila u Ženevi uživo vidi ovu kompaktnu zver i detaljno vam prenese utiske iz prve ruke.

auto magazin srbija MTM Audi RS3

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring