Zamena papirnih vozačkih dozvola

Ministarstvo unutrašnjih poslova zvanično je danas pustilo u rad elektronski sistem za zamenu starih papirnih vozačkih dozvola novim, plastičnim

Od sada, vozači mogu putem interneta, odnosno  preko e-uprave, da podnesu zahtev za zamenu starih vozačkih dozvola. Jedini preduslov je da građani imaju elektronsku ličnu kartu, sa čipom. iz koje bi mogla da se preuzme fotografija i staru, papirnu vozačku dozvolu.

Sve što je potrebno je da odete na sajt  euprava.gov.rs i pratite instrukcije koje će vam pomoći da prođete kroz proces prijave i predaje zahteva za zamenu stare vozačke dozvole.

Državni sekretar MUP Vanja Vukić rekao je da je Srbija prva zemlja u regionu koja je pustila takav sistem i među prvim zemljama u Evropi i svetu. On je naveo da je MUP doneo odluku da takse za izdavanje nijednog dokumenta neće poskupeti i dodao da ovaj način zamene vozačkih dozvola ne iziskuje nove troškove, već da će građani na taj način i uštedeti jer postoji samo jedna uplatnica, a ne tri na koje se plaćala provizija, kao do sada.

Vukić je rekao da je elektronska zamena vožačkih dozvola omogućena zahvaljući saradnji MUP-a sa Ministarstvom finansija i Ministarstvom trgovine i telekomunikacija. On je naglasio da je do sada MUP Srbije izdao 14,5 miliona raznih dokumenata, od toga 1,9 miliona vozačkih dozvola i da je ostalo još da se zameni 1,6 miliona starih dozvola novim.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Prethodni tekst
Sledeći tekst

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring