Berman pobednik ADAC Formel 4 Powered By Abarth

1

Oliver Bearman (GBR – Van Amersfoort Racing) je ispisao istoriju u Formuli 4. Prvi put od 2014. – godine kada je debitovala serija koju je želela Međunarodna automobilska federacija (FIA) – jedan vozač je uspeo da osvoji titule i u Italiji i Nemačkoj tokom iste sezone. U finalnoj rundi sezone na stazi Nirburgring, Britanac je završio peti u 1. trci. Nakon kontakta sa svojim direktnim rivalom za titulu Timom Tramnicom (GER – US Racing), Berman ga je poslao nazad u pit-stop da zameni nos svog bolida Tatuus F4 T014, koga pokreće motor Abarth 1.4 T-Jet engine, blisko srodan standardnoj verziji.

Oliver Bearman

U 2. trci, Berman je ostvario šesti uspeh u sezoni, što je povećalo njegovo vođstvo nad Tramnicom na 21 poen, koji je četvrti prošao kroz cilj na kišovitom Nirburgringu. U 3. trci, kontakt između Tramnica i Dufeka odmah na početku je značilo da titula momentalno ide u ruke Britanca, koji se borio za podijum do kraja, i zadovoljio se četvrtim mestom, što mu je donelo titulu.

U 1. trci, zajedno sa Tramnicom, Džošua Dafek (SUI – Van Amersfoort Racing) i Vlad Lomko (RUS – US Racing) su osvojili mesto na podijumu, dok je Aleks Dan (IRL – US Racing) trijumfovao među rukijima. U 2. trci, pored Bermana na podijumu su stajali i Luk Brauning (GBR – US Racing) i Džošua Dufek, dok je Robert de Han (NDL – Van Amersfoort Racing) pobedio među rukijima u svojoj prvoj trci na šampionatu u Nemačkoj. U 3. trci, Nikita Bedrin (RUS – Van Amersfoort Racing) je bio ispred Viktora Bernijea (FCA – R-Ace GP) i Luk Brauninga.

Oliver Bearman

U timskoj tituli, Van Amersfoort Racing je potvrdio titulu šampiona, ponavljajući uspeh iz 2020. i osvajajući duplu titulu, nakon pobede u F4 šampionatu Italije, koje je takođe sponzorisano od strane brenda Abarth i sertifikovano od strane FIA.

Konačno rangiranje za ADAC Formel 4 šampionat sponzorisan od strane brenda Abarth: 1. Oliver Berman (GBR, Van Amersfoort Racing), 295; 2. Tim Tramnic (GER, US Racing), 269; 3. Luk Brauning (GBR, US Racing), 220; 4. Viktor Bernije (FRA, R-ACE GP), 167; 5. Nikita Bedrin (RUS, Van Amersfoort Racing), 147.

Oliver Bearman

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring