Aerodinamičke nadgradnje iz Knića

Od sredine prošle godine kompanija „Ema“ iz Knića nudi nadgradnje iz dva nova tehnološka programa: konstrukcije sa zaobljenim profilima na standardnim furgonima i hladnjačama i novu familiju aerodinamičkih furgona

Novi dizajn zaobljenih profila povoljno utiče na smanjenje otpora vazduhu svih spoljnih delova nadgradnji.

Pored malog, ali uvek dobrodošlog uticaja na smanjenje potrošnje goriva, novom tehnologijom se dodatno ojačava celokupna nadgradnja, tako da, u slučaju bilo kakvog udara, konstrukcija ostaje stabilna pa se na taj način, pored čuvanja robe u transportu, povećava i bezbednost vozača, odnosno posade u kabini.

Proizvodni hit kompanije iz Knića već nekoliko meseci je nova specijalna forma hladnjača i furgona – aerodinamički optimizovano ispupčenje na prednjem delu krova.

auto magazin srbija aerodinamicke nadgradnje iz knica

S tim novim integralnim usmerivačem vazduha u praksi su potvrđene značajne uštede u potrošnji goriva – čak i do dva litra na 100 km u odnosu na klasične nadgradnje sa pravougaonom formom (ravnim krovom).

Osim velike uštede u ukupnim troškovima transporta, novi aerodinamički oblik nadgradnji smanjuje naprezanje motora, pa se na taj način produžava životni vek kamiona.

1 KOMENTAR

  1. malo su preterali iz kommpanije, 2 litra na 100km? Kao neko ko se bavi time kazem da je to nemoguce, mozda se radi o greski u pisanju ili obican lapsus, za toliko smanjenje potrosnje je potrebno dosta toga

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring