Alfa Romeo 4C Spider

Džepna formula
Na žalost nama ne baš bliska, "alfa 4C" je dobila i svoju "spajder" verziju, odnosno bez krova. Ovo je pravi superauto u malom pakovanju, pre svega zahvaljujući specifičnoj konstrukciji karoserije koja je izrađena iz jednog dela od ugljenih vlakana po ugledu na bolide Formule 1

Na žalost nama ne baš bliska, “alfa 4C” je dobila i svoju “spajder” verziju, odnosno bez krova. Ovo je pravi superauto u malom pakovanju, pre svega zahvaljujući specifičnoj konstrukciji karoserije koja je izrađena iz jednog dela od ugljenih vlakana po ugledu na bolide Formule 1.

auto magazin alfa romeo 4c spider 4

Od istog materijala je napravljen i krov koji se skida. Osim toga, auto se neznatno razlikuje od kupe verzije i to pre svega po tome što ima drugačije farove i zadnja svetla u LED tehnologiji. Izduvni sistem je projektovao Akrapovič koji se može poručiti kao dodatna oprema.

auto magazin alfa romeo 4c spider 1

Uprkos drugačijoj konstrukciji zbog krova koji se skida, auto ima povećanu masu za svega deset kilograma. Inače, felne su prečnika od 17 do 19 inča.

auto magazin alfa romeo 4c spider 2

“Alfu 4C spajder” pokreće turbo-benzinac zapremine 1,75 litara sa 241 konjskom snagom i 350 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Menjač je sa dve lamele a brzine se menjaju preko tastera na volanu. Promena se obavlja za svega 130 milisekundi.

Do stotke ubrzava za 4,1 sekundu a maksimalna brzina je 258 km/h.

auto magazin alfa romeo 4c spider 6

Komentari

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar
ovde unesite svoje ime

Povezani postovi

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

Dacia Spring