Harley Davidson Dyna Low Rider

Motocikli Dajna familije Harli Dejvidsona inspirisani su stilom '70-ih godina prošlog veka. Najnoviji model u ovoj porodici je nedavno predstavljeni "lou rajder", koji nas je kao vremeplov vratio u deceniju u kojoj smo rođeni

Od kako postoji generalni zastupnik Harli Dejvidsona u Srbiji, želja nam je da testiramo neki motor koji je član Dajna (Dyna) porodice. Na godišnjim Demo turama, par godina u nazad, imali smo prilike da provozamo nekoliko modela, ali nikako da nam jedan stigne na gosotvanje u redakciju. Ove godine nam se ta želja ostvarila. “Jahali” smo “dajnu lou rajder”.

Harley Davidson Dyna Low Rider Auto magazin
Primamljivi retro dizajn

 

Dajna porodica nastala je u poslednjoj deceniji 20. veka, a motocikli su inspirisani modelima iz sedamdesetih. Nedavno predstavljeni “lou rajder” tipičan je predstavnik ove grupe.

Harley Davidson Dyna Low Rider Auto magazin
Pogledajte pažljivije i videćete obrtomer

 

Dodir bogate istorije Harli fabrike vidljiv je na prvi pogled. Od prednjeg bratobrana, fara, viljuške, preko rezervoara, sedišta i hromiranog izduva, sve nas vraća četiri decenije u nazad. Petoktake aluminijumske felne, crni ram, niz hromiranih detalja, baš svaki deo motora odiše bogatom tradicijom Harlija.

Harley Davidson Dyna Low Rider Auto magazin
Pogled koji nas vraća četiri decenije unazad

 

Kombinacija natandžaste, tačnije ćilibar viski narandžaste i crne, samo je dodatno upotpunila savršen izgled ovog motora. Jasno vam je, jako nam se dopada njegov izgled. Pri tome, završna obrada i materijali su na najvišem nivou. “lou rajder” se možda nisko vozi ali to činite sa stlom koji je na najvišoj mogućoj lestvici.

Harley Davidson Dyna Low Rider Auto magazin
Topični “old skul”

 

I najzad smo se našli u sedištu. U odnosu na predhodnu verziju, ergonomija je znatno napredovala. Sedište je baš nisko, ali uz mogućnost njegovog podešavanja odnosno pomeranja u nazad gde svaki santimetar mnogo znači, koliko god vozač visok bio noge mu neće biti zgrčene. Sedište ima i sjajnu potporu za ledja a sa visinom od samo 660 mm “lou rajder” je vrlo pogodan i za dame.

Harley Davidson Dyna Low Rider Auto magazin
Udobno i lepo

 

Suvozačevo sedište je nešto neudobnije, te kao i uvek predlažemo, da ako planirate da se vozite u društvu odaberete neko od sedišta sa naslonom kojih u ponudi ima vrlo mnogo te će zadovoljiti svačiji ukus i potrebe. Ako se najviše vozite sami, a tek po nekad prevezete još nekog, onda će zadnje sedište uspešno odraditi svoj zadatak.

Harley Davidson Dyna Low Rider Auto magazin
Motor ima zapreminu od 103 kubna inča odnosno 1690 ccm

 

Ubacismo ključ, pritisnu smo prekidač za startovanje motora i najzad osetismo miris benzina. Motor je zabrundao, a ceo “lou rajder” je zavibrirao. Osetne vibracije su nešto što bi moglo da zasmeta vozačima, pogotovo onima koji preferiraju japanske prouzvođače, ali zaljubljenicima u Harli je to deo svakodnevice.

Harley Davidson Dyna Low Rider Auto magazin
Živahan i lak za upravljanje

 

Vožnja je prava uživancija. Položaj je relaksirajući a motocikl pod vama vrlo poslušan. Brzo odgovara na ručicu gasa i komande tela. Obara se lako, jedino što postoji bojazan da ako preterate sa nagibom u krivini pogotovo u desnu stranu, zakačite prigušivač auspuha. Jednako se dobro snalazi i u gradu i na utvorenom putu, a njegova masa od preko 300 kg, vozaču ne zadaje nikakve probleme. Kočniče odlično obavljaju svoju ulogu, jedino što je pozicija zadnje kočnica melo nelogično osmišljena. Doduše, mi je nismo ni koristili.

Na kraju, ukupan utisak koji je “lou rajder” ostavio na nas je više nego dobar. Sjajno se vozi i veoma lepo izgleda. Sa ovim motorom jednostavno ne možete biti ne primećeni. Velike ambicije fabrike sa ovim motorom, potpuno su nam jasne.
Nela T.

Harley Davidson Dyna Low Rider Auto magazin

Tehnički podaci
Motor: četvorocilindrični, četvorotaktni, vazdušno hlađeni V2
Zapremina: 1.690 ccm
Snaga: 56kW (75 KS) pri 5010 o/min
Menjač: šestostepeni manuelni
Dužina: 2345 mm
Međuosovinsko rastojanje: 1630 mm
Visina sedišta: 660 mm
Masa: 302 kg
Pneumatici: Michelin 100/90B19 57H napred, 160/70B17 73V
Kočnice: dvostruki disk četvoroklipnim čeljustima napred, disk sa dvoklipnim čeljustima nazadHarley Davidson Dyna Low Rider Auto magazin

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring