Aston Martin V12 Vantage Roadster unapred rasprodat

1

Aston Martinov drugi debi na Monterey Speed Week manifestaciji, koji dolazi posle koncepta DBR22, je V12 Vantage Roadster.

Za razliku od DBR22, Vantage je zapravo predodređen za ulicu, ali ako ga želite, nemate sreće. Naime, svih 249 primeraka je rasprodato, pre nego što je automobil zvanično predstavljen.

Aston Martin V12 Vantage Roadster

Umesto savršeno adekvatnih 510 KS koje proizvodi 4,0-litarski AMG tvin-turbo V8, koji se ugrađuje u Vantage kabriolet, Roadster dobija 5,2-litarski tvin-turbo V12, koji se nalazi u većim automobilima brenda, uključujući DB11 i DBS Superleggera.

Aston Martin V12 Vantage Roadster

Tih 12 cilindara generišu okruglo 700 KS i 753 Nm obrtnog momenta, šaljući sve to na zadnje točkove preko specijalno kalibrisanog osmostepenog ZF automatskog menjača i diferencijala sa ograničenim proklizavanjem.

Aston Martin V12 Vantage Roadster

Performanse nisu baš u kategoriji Bugatti Mistral, ali od nula do 97 km/h stiže za 3,5 sekunde i postiže maksimalnu brzinu od 322 km/h.

Aston Martin V12 Vantage Roadster

Bez obzira na veliki trud u cilju uštede mase, Roadster je prilično težak. Ima 1.855 kg u poređenju sa 1.795 kg V12 kupea i 1.628 kg koliko ima V8 Roadster.

Aston Martin V12 Vantage Roadster

Aston kaže da se kalibracija upravljanja V12 Roadstera poklapa sa kupeom, ali da adaptivni amortizeri automobila bez krova dobijaju podešavanja po meri, verovatno da održavaju dodatnu težinu otvorenog automobila, blagi gubitak strukturalne krutosti i suptilno drugačiji profil vlasnika.

Aston Martin V12 Vantage Roadster Aston Martin V12 Vantage Roadster

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring