Bentley Mulliner Batur je najsnažniji model kompanije svih vremena

1

Bentley polako postaje brend sa vozilima na električni pogon, ali kompanija još uvek ne odustaje od motora sa unutrašnjim sagorevanjem. Upravo takav motor ima model koji vam predstavljamo, najsnažniji u istoriji ove britanske marke.

Bentley Mulliner Batur

Poznat kao Bentley Mulliner Batur, model je luksuzni grand touring kupe koji ima nadograđenu verziju poznatog tvin-turbo 6,0-litarskog V12 motora.

Dok motor odbrojava svoje poslednje dane zbog sve strožijih ekoloških propisa, inženjeri su ga opremili novim usisom, poboljšanim turbo punjačima, snažnim interkulerima i brojnim podešavanjima.

Bentley Mulliner Batur

Zahvaljujući svim ovim promenama, motor proizvodi više od 740 KS i 1.000 Nm obrtnog momenta.

To je najmanje 81 KS i 100 Nm više u odnosu na model Continental GT Speed, koji može da “poleti” od 0-60 mph (0-96 km/h) za 3,5 sekunde pre nego što dostigne maksimalnu brzinu od 208 mph (335 km/h).

Bentley Mulliner Batur

Dok je Bentli odbio da objavi detaljne specifikacije performansi za Batur, znamo da je motor povezan sa osmostepenim menjačem sa dvostrukim kvačilom.

Model takođe dolazi opremljen upravljanjem na sva četiri točka, vektorisanjem obrtnog momenta i elektronskim diferencijalom sa ograničenim proklizavanjem.

Bentley Mulliner Batur

Ostale karakteristike performansi uključuju prilagodljivo vazdušno oslanjanje i električni aktivni sistem kontrole prevrtanja, koji može da obezbedi do 1.300 Nm obrtnog momenta protiv prevrtanja za samo 0,3 sekunde.

Bentley Mulliner Batur

Model takođe poseduje kočni sistem od ugljenika-silicijum-karbida (CSiC) koji ima čeljusti sa deset klipova i diskove prečnika 440 mm napred, kao i čeljusti sa četiri klipa i diskove prečnika 410 mm pozadi.

Bentley Mulliner Batur

Osim što je najmoćniji Bentley u istoriji, Batur je poznat po modernizovanom dizajnu koji će „na kraju voditi“ stilski pravac nadolazećih EV-a kompanije.

Proizvodnja će biti ograničena na 18 primeraka i praktično su unapred rasprodati, uprkos osnovnoj ceni od 1,65 miliona funti 1,94 miliona evra.

Bentley Mulliner Batur

Svaki će biti dizajniran „u saradnji“ sa svojim vlasnikom i moći će da odrede boju i završnu obradu gotovo svake površine Batura.

Samo za eksterijer, tu je tradicionalna Mulliner paleta boja, kao i potpuno prilagođene opcije, pa čak i ručno oslikana grafika.

Bentley Mulliner Batur

Kupci takođe mogu da biraju između svetle, tamne, satenske, sjajne ili titanijumske spoljašnjosti. Druga opcija je stepenasta rešetka kontrastne boje za „živopisni ombre efekat“.

Bentley Mulliner Batur

Unutrašnjost je u velikoj meri prilagodljiva, a klijenti mogu naručiti sve, od kompozitnih furnira od prirodnih vlakana do tradicionalnijih ukrasa od drveta. Ako to nije dovoljno posebno, određene kontrole su dostupne u 3D štampanom 18 karatnom zlatu.

Bentley Mulliner Batur

Kada kupci naprave svoje idealno vozilo, Mulliner će ga ručno izraditi tokom nekoliko meseci. Ako sve bude po planu, prve isporuke bi trebalo da budu sredinom 2023. godine.

Bentley Mulliner BaturBentley Mulliner Batur

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring