Aston Martin zvanično predstavio Lagondu u Dubaiju

Aston martin je predstavio svoju novu limuzinu sa četvora vrata pred publikom u Dubaiju. Opuštena atmosfera među bogatom klijentelom je očigledno bila zanimljivije mesto za premijeru od poznatih svetskih sajmova

Nova limuzina Aston Martina sa četvora vrata, “lagonda”, prvi put je zvanično prikazana pre nešto više od mesec dana. Doduše, samo na fotografijama. Prva zvanična premijera za javnost priređena je juče u Dubaiju, gde će se prodavati pod nazivom “lagonda taraf”.

Auto magazin Aston Martin Lagonda 1

Inspiracija za projekat nove “lagonde” je potražena unutar samog brenda Aston Martin, u modelu “lagonda” iz 1976. Osim na Bliskom Istoku, “lagonda” će biti ponuđena i na drugim tržištima u narednom periodu. Proizvodnja će se u potpunosti obavljati ručno u Gejdonu u Engleskoj.

Auto magazin Aston Martin Lagonda 3

Iako je auto zvanično prikazan publici, detalji o motoru još uvek nisu poznati ali se nagađa da se pod haubom nalazin doterani V12 motor od preko 600 “konja” iz modela “rapid”. Pogon je na zadnjim točkovima a menjač automatski sa osam brzina. Ubrzanje do “stotke” bi trebalo da bude oko 4,2 sekunde.

Auto magazin Aston Martin Lagonda 5

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring