Auto magazin

Audi R8 druge generacije

Audi R8 druge generacije
27.02.2015.

Sudeći po novitetima koje proizvođači predstavljaju pre smog sajma u Ženevi, sumnjamo da će išta ostati za sam Salon. Po svoj prilici neće biti ni jednog iznenađenja, što je velika šteta spram nekadašnjeg iščekivanja najnovijih modela do poslednjeg trenutka.

auto magazin audi R8 4

Među njima je i Audi, koji je zvanično objavio detalje i fotografije vezane za potpuno novi “R8”. Već se govorilo o čuvenim Audijevim LED farovima koji su našli primenu na ovom modelu. Njihov snop sada može da dobaci i do 600 metara ispred vozila.

auto magazin audi R8 3

Ono što je najbitnije za ovakav auto je njegov motor i vozne karakteristike. U “R8” će se ugrađivati samo V10 benzinac zapremine 5,2 litre bez turba koji će imati dve varijante u pogledu snage – od 540 i 610 “konja”, sa maksimalnim obrtnim momentom od 540, odnosno 560 Nm u “V10 plus” modelu.

auto magazin audi R8 5

Standardni “R8” do stotke ubrzava za 3,5 sekunde, dok “plus” verziji treba 3,2 sekunde. Maksimalne brzine su im 320, odnosno 330 km/h a prosečna potrošnja je svega 11,8, odnosno 12,4 l/100 km.

Obe verzije će imati sedmostepeni “s-tronik” menjač sa tri automatska moda i manuelnim izborom. U standardnim uslovima 100 posto obrtnog momenta se prenosi na zadnje točkove a ukoliko je to potrebno, kompletan obrtni moment može da se prenese i na prednje.

auto magazin audi R8 6

Bazni model će imati devetnaestice napred a pozadi točkove prečnika 20 inča. Keramičke kočnice su opcija. U odnosu na prethodnika, “R8” je lakši za 50 kilograma a torziona čtvrtina aluminijumske karoserije je povećana za 40 odsto.

auto magazin audi R8 1

U kabini je primenjena napa koža i alkantara sa mnogo detalja od ugljenih vlakana. Tu je i nezaobilazno Bang & Olufsen ozvučenje snage 500 vati.

Druga generacija “audija R8” kreće u prodaju već tokom leta a cena standardnog modela iznosi 165.000 evra, dok je “R8 V10 plus” skuplji za 22.400 evra.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

O Miodragu mogu samo da kažem da je genije kada su u pitanju uređaji na [...]

Škoda ima puno zanimljivih i korisnik rešenja. Sjajno izgleda onaj poklopac za vetrobansku tečnost. Jedino [...]

Skoro niko leti ne iznajmljuje vozilo ukoliko nema klimu. Važi i za mala i za [...]

Imam Alfa romeo 166 2.4 restajling pali mi se lapica motora , a u vožnji [...]

U pravu ste. Hvala što nas pažjivo pratite i hvala na ukazanoj grešci! Veliki pozdrav od [...]

"Na primer, osnovna verzija ima mogućnost punjenja samo na AC punjaču, ali ne i na [...]

Preuzmite Auto magazin za android