Novi detalji za Kiu Optimu karavan (SPORTSPACE concept)

Pre samo nedelju dana pisali smo o najnovijem konceptu iz Kije, prototipu nove "optime" i to u karavan varijanti koja izgleda više nego atraktivno.

Pre samo deset dana pisali smo o najnovijem konceptu iz Kije “sportspejs koncept”, prototipu nove “optime” i to u karavan varijanti koja izgleda više nego atraktivno.

auto magazin kia sportspace novi detalji 6

Sada nam stižu dodatne fotografije i tehnički detalji uoči svetske premijere na Salonu automobila u ženevi koji će svoja vrata za novinare iz celog sveta otvoriti u utorak.

auto magazin kia sportspace novi detalji 3

Među tehničkim podacima su i dimenzije – dužina je 4855 mm, širina 1870 a visina 1425 mm. Međuosovinsko rastojanje je 2840 mm, a točkovi su prečnika 20 inča sa umecima od ugljenih vlakana.

auto magazin kia sportspace novi detalji 2

Za razliku od većine koncepata koje pokreću uglavnom kombinacije SUS i elektro-motora, “sportspejs koncept” nije hibrid. Za njegov pogon zadužen je 2,0 GDI turbo-benzinac sa direktnim ubrizgavanjem benzina od 250 KS a snaga se prenosi na prednje točkove.

auto magazin kia sportspace novi detalji 5

Zanimljivo je da su na podu prtljažnika postavljene kuglice, kao na pravim kargo površinama. Nakon utovara, kuglice se uvlače za tri milimetra, kako bi se tovar zakočio i ostao na svom mestu.

auto magazin kia sportspace novi detalji 8

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring