Fiat 500 Vintage ’57

Iako je prošlo čak osam godina od silaska prvog "fijata 500" sa proizvodnih traka, ovaj auto i dalje pleni svojom harizmom i originalnošću. U međuvremenu je Fijat napravio nekoliko edicija ovog automobila a poslednja u nizu je "vintedž 57" (Fiat 500 Vintage '57) koja je svojevrstan omaž originalnom "petstotinjaku" i godini u kojoj se pojavio.

Iako je prošlo čak osam godina od silaska prvog “fijata 500” sa proizvodnih traka, ovaj auto i dalje pleni svojom harizmom i originalnošću. U međuvremenu je Fijat napravio nekoliko edicija ovog automobila a poslednja u nizu je “vintedž 57” (Fiat 500 Vintage ’57) koja je svojevrstan omaž originalnom “petstotinjaku” i godini u kojoj se pojavio.

auto magazin fiat 500 vintage 57

Tehnički, nema mnogo izmena na ovom “fići” ali je dizajn toliko simpatičan da je zaslužio da ga pomenemo. Ovaj auto je primer kako samo neki mali detalji mogu da izmene percepciju posmatrača.

auto magazin fiat 500 vintage 57

Postavljene su aluminijumske “šesnaestice” u retro stilu koje asociraju na nekadašnje ratkapne. Doduše, te ratkapne pre asociraju na “fijat 600” nego na “500”, ali šta je tu je. Obavezni su i čuveni brkovi na prednjem delu.

auto magazin fiat 500 vintage 57

U unutrašnjosti je upotrebljena svetla kombinacija plastike na komandnoj tabli i kožnim sedištima sa braon-bež tonovima. Auto je inače maksimalno opremljen, tako da je na spisku standardne opreme i automatska “klima”, sedam vazdušnih jastuka, blutut konekcija za mobilni…

auto magazin fiat 500 vintage 57

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring
Prijavite se na Newsletter Auto magazina

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring