Auto magazin na svetskoj premijeri Toyote Auris

Ekipa Auto magazina nalazi se u Briselu na prvim testiranjima detaljno restilizovane "tojote auris". Za sada smo imali prilike da se upoznamo sa novim elektronskim i bezbednosnim sistemima

Tojota je pored delimično izmenjenog dizana ponudila i dva nova motora. Dugo očekivan je 1,2 turbo-benzinac snage 115 “konja” i maksimalnih 185 Nm obrtnog momenta. U sa šestostepenim manuelnim menjačem i do stotke će ubrzavati za 10,1 sekundu.

Tu je i turbo-dizel zapremine 1,6 litara koji je Tojota dobila kroz tehničku saradnju sa BMW-om. On razvija snagu od 112 KS i 270 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Prosečna potrošnja je deklarisana na 4,1 l/100 km.

auto magazin magazinauto.com toyota auris promocija brisel

Unapređen je i 1,4 dizelaš koji sada ispunjava Euro 6 standarde o emisiji izduvnih gasova. Doterani motor isporučuje 90 “konja” i 205 Nm. Do stotke ubrzava za 12,5 sekundi a maksimalna brzina mu je 180 km/h.

Tojota nudi i nekoliko novih boja karoserije, od kojih je jedna “denim” plava koji možete da vidite na našim fotografijama sa lica mesta.

Detaljne utiske o novoj “tojoti auris” moćićete da pročitate u narednom broju Auto magazina koji će se na kioscima pojaviti sredinom juna.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring