BASF otvorio fabriku katalizatora u Poljskoj

Kompanija BASF svečano je otvorila novu fabriku za proizvodnju katalizatora emisije štetnih gasova iz mobilnih izvora u Šroda Šloski, zasebnoj privrednoj zoni nadomak Vroclava u Poljskoj.

Izgradnja novog proizvodnog objekta od 40.000 kvadratnih metara (što je ujedno i najveća fabrika katalizatora emisije štetnih gasova kompanije BASF u Evropi) započeta je krajem 2012. godine uz početnu investiciju od 90 miliona evra. Fabrika je sa probnom proizvodnjom krenula u aprilu 2014. godine, da bi prošlog meseca pokrenula dve proizvodne linije katalizatora za emisiju kojom, za početak, rukovodi osoblje od 100 zaposlenih.

Uslediće i dodatno širenje proizvodnje što će ukupne investicije u fabriku uvećati na iznos od gotovo 150 miliona evra. Kada do 2016. godine svih deset proizvodnih linija katalizatora za laka i teška vozila bude u punom pogonu, BASF planira da uposli preko 400 ljudi sa područja Šroda Šloske.

Katalizatore emisije proizvedene u Šroda Šloski koristiće proizvođači benzinskih vozila male potrošnje ali i dizel vozila kako male, tako i velike potrošnje, a sve radi njihovog usklađivanja sa pooštrenim regulativama za emisiju Euro 6 motora. Među naprednim tehnologijama koje će se proizvoditi biće i sistemi za selektivnu katalitičku redukciju, sistemska rešenja za filtere , kao i katalizatori za uklanjanje ozona namenjeni automobilima.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring