Auto magazin

Bosch održao godišnju konferenciju za štampu u Beogradu

Bosch održao godišnju konferenciju za štampu u Beogradu
01.06.2016.
Veliki uspesi i u Srbiji i na globalnom nivou

Kompanija Boš (Bosch) je održala svoju tradicionalnu godišnju konferenciju za štampu u Beogradu. Na svečanosti kompanija je izložila svoj poslovni uspeh u prethodnom periodu. Istaknuto je da su ukupna neto prodaja i broj zaposlenih više nego udvostručeni

Prisutnima su se obratili gospodin Havier Gonzales Pareja, generalni direktor kompanije Boš za Adria region, koji se se osvrnuo na uspeh u globalnom poslovanju kompanije, kao i gospođa Jovanka Jovanović, generalna direktorka kompanije Boš u Srbiji, koja je iznela podatke o poslovanju kompanije u Srbiji

magazinauto.com bosch godišnja press konferencija u beogradu 2016

Gospođa Jovanka Jovanović, generalna direktorka kompanije Boš u Srbiji

Boš je, kao vodeći globalni dobavljač tehnologije i usluga, završio fiskalnu 2015. godinu u Srbiji sa ukupnom prodajom od 11,6 milijardi dinara (94,1 miliona evra). U poređenju sa prethodnom godinom, ukupna prodaja povećana je za 135 procenata. Prodaja trećim licima u Srbiji iznosi 4,7 milijardi dinara (38 miliona evra) što predstavlja rast od 24 procenta.

“Srbija je važno tržište za Boš, posebno u sektoru proizvodnje, ali takođe i u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija. Očekujemo da se naše poslovanje pozitivno razvija u 2016. godini,” rekla je Jovanka Jovanović, generalna direktorka kompanije Boš u Srbiji.

magazinauto.com bosch godišnja press konferencija u beogradu 2016

Gospodin Havier Gonzales Pareja, generalni direktor kompanije Boš za Adria region

Boš Srbija zaposlio je oko 800 saradnika u 2015. godini, što je dvostruko više u poređenju sa prošlom godinom usled povećane potražnje u proizvodnji i uslugama koje za Boš Grupu obavlja na globalnom nivou. Boš je u 2015. godini otvorio dva nova odeljenja u Srbiji u okviru informaciono-komunikacionih tehnologjia (ICT): Mobiliti Medija (MOME) i E-trgovina električnim ručnim alatima. Kompanija planira da nastavi sa povećanjem broja zaposlenih u 2016. godini.

Boš grupa investirala je oko 10 miliona evra u Srbiju u 2015. godini. Do sada je ukupna investicija u fabriku za proizvodnju sistema i metlica brisača od početka projekta dostigla preko 35 miliona evra. Proizvodnja se u skladu sa tim povećala i značajno doprinela izvozu. Fabrika u Pećincima je 2015. godine dobila nagradu za najbolju novu fabriku u okviru Boš grupe.

Kako bi unapredila stručnost svojih zaposlenih u Srbiji, kompanija Boš nudi dualno obrazovanje i stalnu obuku u zemlji kao i centrima za obuku u Evropi. Do kraja 2015. godine, više od 65 procenata zaposlenih prošlo je intenzivnu obuku.

magazinauto.com bosch godišnja press konferencija u beogradu 2016

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Info

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Kineski automobili? I da i ne, nekako su još uvek čudni pogledajte masku ovih Cherija. [...]

Frapantno je koliko vozača ne zna paralelno parkiranje. I to u beogradu gde bez takvog [...]

Moćan, obrazovan čovek, moćna kompanija. RIP. [...]

Da li stvarno ima potrebe od ovog rešenja? Deluje pmalo distopično. Kako će raditi kod [...]

Ovo mi je nekako dizajnerski promasaj. Auto izgleda jeftino zbog svih ovih dodataka [...]

Ovo su veoma napredna rešenja i oduzimaju dah. Ali treba malo paziti i na bezbednost [...]

Preuzmite Auto magazin za android

Weather Data Source: das wetter heute in Belgrad