Auto magazin

Bugatti La Bouteille Noire je unikatna boca šampanjca za odabrane

Bugatti La Bouteille Noire je unikatna boca šampanjca za odabrane
09.12.2021.

Inspirisana Bugattijevim unikatnim specijalom La Voiture Noire, vinarija Champagne Carbon je priredila sopstvenu unikatnu kreaciju: La Bouteille Noire.

Boca od ugljeničnih vlakana, koja je rezultat 150 sati rada u 37 različitih postupaka izrade, sadrži 15 litara šampanjca. Nije zgoreg pomenuti da se ta veličina boce u krugovima poznavalaca šampanjca naziva Nabukodonosor.

La Bouteille Noire

Ipak, boce od karbonskih vlakana su vrlo retke, tako da je ta činjenica pojačala specijalnost. Pritom je i sam sanduk u kome se čuva boca takođe izrađen od ovog materijala.

Napravljen od 314 pojedinačnih listova karbonskih vlakana, proizveden je na potpuno isti način kao i Bugatijeva vozila i konstruisan je od strane istih ljudi koji su kreirali Bugatti sto za bilijar od karbonskih vlakana vredan 300.000 dolara.

La Bouteille Noire

Vrata se otvaraju pritiskom na dugme od nerđajućeg čelika, a oni koji su žedni biće oduševljeni kada otkriju da kućište koristi automatsku termodinamičku ćeliju u čvrstom stanju za hlađenje koja, zajedno sa 14 vrhunskih ventilatora, obezbeđuje cirkulisanje hladnog vazduha oko boce.

La Bouteille Noire

Boca se nalazi na osvetljenoj crvenoj podlozi koja je dizajnirana da izgleda kao kočna svetla na La Voiture Noire. Napravljen od brušenog akrilnog stakla i osvetljen crvenim LED svetlima, čak ima i ime kompanije na površini od brušenog aluminijuma.

La Bouteille Noire

Ostatak unutrašnjosti je ukrašen Havana Braon zrnatom kožom, slično kao u automobilu, a sve je osvetljeno LED svetlima. Što se tiče sadržaja boce, Aleksandar Mea, izvršni direktor vinarije Champagne Carbon, otkrio nam je nekoliko detalja:

„Ovom prilikom odabrali smo mešavinu Vintage iz 2000. od 60% šardonea i 40% crnog pinoa“, kaže Mea. „Proslavljajući početak novog milenijuma, 2000. godinu obeležila je relativno blaga zima praćena nizom letnjih temperatura tokom perioda cvetanja. Odlikuju ga bogate note povrća, bibera i belog voća – rezultat najfinijeg Grands Crus-a koji nam nude šampanjski vinogradi. Svaki od njih donosi svoja iznenađenja kako bi uveličao ovaj cuvee.”

La Bouteille Noire

Otkriven na privatnom događaju u Londoneru, nastaviće da bude izložen u osvetljenoj staklenoj kutiji. Cene su, naravno, izostavljene, ali druge Bugatti boce proizvedene u saradnji sa Champagne Carbon koštaju čak 1.090 evra po boci.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Lifestyle Najnovije

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Ako se pogleda statistika koliko vozila se zapalilo, i to samo od sebe, Tesla bi [...]

Hteo bi da radim torziju na peugeot 206 xs, interesuje me cena i dal [...]

Interesujeme jaris hibrid 15litar motor kolikoce kostati dobijlse sunvencija I koliko Kosta za kes [...]

Prelepi, kao i do sada! [...]

Kakav interesantan ditajn. Citroen u poslednje vreme rastura sa izgledom svojih modela. Kao što je [...]

Pozdrav ne radi mi zadnja vuca audi a 3 2014 god qwattro koji moze biti [...]

Preuzmite Auto magazin za android