Auto magazin

Vrhunac inženjeringa: Toyota GR Yaris na vodonik

Vrhunac inženjeringa: Toyota GR Yaris na vodonik
08.12.2021.

1

Koncept deli isti pogon kao i eksperimentalna Corolla Sport s pogonom na vodonik, koja se trenutno takmiči u seriji Super Taikyu u Japanu

Toyota je u svom višestruko nagrađivanom modelu GR Yaris prikazala eksperimentalnu tehnologiju motora s unutrašnjim sagorevanjem na vodonik.

Vodonično gorivo, rezervoari za gorivo i način dopunjavanja goriva u eksperimentalnom vozilu su isti kao u modelu Mirai, Toyotinoj perjanici koja je već dostupna kao električno vozilo s gorivnim ćelijama.

Međutim, dok Mirai koristi hemijsku reakciju u gorivnim ćelijama za stvaranje energije, eksperimentalni GR Yaris ima motor s unutrašnjim sagorevanjem i vodonikom kao gorivom!

GR Yaris

Iako je tehnologija motora s unutrašnjim sagorevanjem vodonika još uvek u ranim fazama konceptualnog razvoja i eksperimentisanja, koji su počeli 2017. godine i još nisu spremni za komercijalizaciju, Toyotina eksperimentalna Corolla Sport s pogonom na vodonik već pruža visoke performanse na auto-trkama u Japanu, sa skoro nultom emisijom iz izduvnih cevi.

Japanska auto-industrija mora uspeti u proizvodnji putničkih vozila. Radi ostvarenja tog cilja neophodno je da proizvođači učestvuju na auto-trkama kako bi testirali izdržljivost i performanse svojih vozila, i pokazali njihove vrhunske karakteristike.. S konkurencijom dolazi i napredak, kao i uzbuđenje među ljubiteljima automobila. Cilj trka nije samo da zadovolji našu radoznalost, već da omogući razvoj japanske industrije putničkih vozila.

Kiichiro Toyoda, osnivač Toyota Motor Corporation (Mart, 1952)

Eksperimentalni GR Yaris s pogonom na vodonik i Corolla Sport imaju isti G16E-GTS, 1,6-litarski, redni trocilindarski, turbo motor koji se nalazi u nagrađivanom GR Yarisu, ali s modifikovanim dovodom goriva i sistemom ubrizgavanja za upotrebu vodonika kao goriva.

Eksperimentalna Corolla Sport s pogonom na vodonik već se takmiči u Super Taikyu, trkačkoj seriji u Japanu, od maja ove godine pod okriljem ROOKIE Racinga, koji je u okviru Toyote GAZOO Racing, pri čemu je tim preuzeo izazov da testira eksperimentalni motor sa sagorevanjem vodonika u teškim uslovima auto-sporta.

GR Yaris

Vodonik sagoreva brže od benzina, što rezultira dobrim odzivom, uz odlične ekološke osobine. Pored toga što je izuzetno čisto, sagorevanje vodonika ima dodatni potencijal da prenese zabavno iskustvo vožnje, uz zvuk i osećaj koji su karakteristični za motore s unutrašnjim sagorevanjem.

Radi postizanja neutralnosti ugljenika, Toyota je svoje napore da promoviše upotrebu vodonika podstakla popularizacijom FCEV-a i brojnih drugih proizvoda s pogonom na gorivne ćelije. Daljim usavršavanjem svojih tehnologija za motore na vodonik takmičenjem u auto-sportu, Toyota teži ostvarenju još boljeg društva zasnovanog na vodoniku.

GR Yaris

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Dali imate i polovne automobile. Opel corsa 3 vrata sa automatskim menjacem. Koja je cena [...]

Kaže se čuvene firma za autopresvlake a niko nije čuo za njih. O presvlakama i [...]

Da li toyota ima neki jeftiniji model N1, na primer yaris ili tako nešto, može [...]

Displej, tj digitalni kokpit ne odaje utisak premiuma, vec naprotiv, deluje jeftino, crna amorfna plasticna [...]

Lep auto.. Kupicu ga [...]

Na zallost,vas komentar je previse u crno-belom maniru. Globalno zagrevanje i energetska efikasnost su,na zalost,i [...]

Preuzmite Auto magazin za android

Weather Data Source: das wetter heute in Belgrad