Auto magazin

Mercedes prvi počinje sa autonomnom vožnjom trećeg nivoa

Mercedes prvi počinje sa autonomnom vožnjom trećeg nivoa
09.12.2021.

1

Mercedes-Benz je prva automobilska kompanija na svetu koja ispunjava zahtevne zakonske zahteve UN-R157 za sistem autonomne vožnje trećeg nivoa.

Nemačka savezna uprava za motorni transport je dala sistemsko odobrenje za ovo na osnovu uredbe o tehničkom odobrenju UN-R157, čime je otvorio put međunarodnoj ponudi takvog sistema, pod uslovom da nacionalno zakonodavstvo to dozvoljava.

Nemačka je u tome preuzela pionirsku ulogu otvaranjem Zakona o drumskom saobraćaju (StVG) za sisteme autonomne vožnje trećeg nivoa još 2017. godine.

Mercedes autonomna vožnja

Tako će prvi kupci moći da kupe S-Klasu sa DRIVE PILOT sistemom u prvoj polovini 2022, omogućavajući im da voze u uslovno automatizovanom režimu brzinom do 60 km/h u gustom saobraćaju ili zagušenim situacijama na odgovarajućim deonicama autoputa u Nemačkoj.

Specijalna oprema DRIVE PILOT rasterećuje vozača i omogućava mu ili njoj da obavlja pomoćne zadatke na centralnom displeju kao što su onlajn kupovina ili obrada e-pošte u kancelariji u automobilu.

Mercedes autonomna vožnja

Komande potrebne za aktivaciju nalaze se na obruču upravljača, sa leve i desne strane iznad udubljenja za palac. Kada vozač aktivira DRIVE PILOT, sistem kontroliše brzinu i rastojanje i bez napora vodi vozilo unutar njegove trake.

Profil rute, događaji koji se dešavaju na ruti i saobraćajni znaci se shodno tome uzimaju u obzir. Sistem takođe reaguje na neočekivane situacije u saobraćaju i samostalno upravlja njima, npr. manevrima izbegavanja unutar trake ili manevrima kočenja.

Mercedes autonomna vožnja

DRIVE PILOT se zasniva na senzorima paketa pomoći pri vožnji i sadrži dodatne senzore koje Mercedes-Benz smatra neophodnim za bezbednu uslovno automatizovanu vožnju. To uključuje LiDAR, kao i kameru u zadnjem staklu i mikrofone, posebno za detekciju plavih svetala i drugih specijalnih signala iz vozila hitne pomoći, kao i senzor vlažnosti u prostoru za točkove.

Mercedes autonomna vožnja

Pored podataka senzora, DRIVE PILOT prima informacije o geometriji puta, profilu rute, saobraćajnim znacima i neobičnim saobraćajnim događajima (npr. nesreće ili radovi na putu) sa digitalne HD mape. Ovo je dostupno i ažurirano preko pozadinske veze. S-Klasa sa opcionim DRIVE PILOT takođe ima redundantne sisteme upravljanja i kočenja i redundantni električni sistem u vozilu, tako da ostaje upravljiv čak i ako se jedan od ovih sistema pokvari, što omogućava bezbednu primopredaju upravljanja vozaču.

Mercedes autonomna vožnja

Ako vozač ne uspe da preuzme kontrolu čak ni posle sve hitnijeg zahteva i isteka vremena preuzimanja, npr. zbog ozbiljnog zdravstvenog problema, sistem koči vozilo do mirovanja na kontrolisan način i uz odgovarajuće usporavanje. Istovremeno, svetla upozorenja i, kada se vozilo zaustavi, aktivira se Mercedes-Benz sistem za hitne pozive, a vrata i prozori se otključavaju, kako bi se olakšao pristup unutrašnjosti za sve one koji prvi reaguju.

Mercedes autonomna vožnja

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Tehnika

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Kako mogu da vas kontaktiram [...]

Ove godine sam kupio novu Mazdu 3 sa 186ks i automatskim menjacem. Prodavac me je [...]

I moram da dodam da Mazda ima potrosnju ne manju od 9.5l i to kombinovane [...]

Možda ipak malo predugačak članak, ali sve u svemu ok! [...]

Buba je vanvremenski auto. Šteta što je više ne proizvode. Nova Buba nije adekvatna zamena, [...]

Moja Mazda 2.2 175D AT, Revolution too, kupljena pre 5 i po godina, nova u [...]

Preuzmite Auto magazin za android

Weather Data Source: das wetter heute in Belgrad