Chery ispunio obećanje, premijera modela EQ1

Kada je Chery Srbija krajem godine predstavio potpuno električni model marke Chery EQ1, rečeno je i da će na domaće tržište stići na proleće. Na sajmu, Chery široj publici kao najveći novitet predstavlja upravo ovaj model.

EQ1 je novorazvijeni auto ultračvrste konstrukcije dužine svega 3,2 metra. U kabini ima mesta za četiri osobe, a sedi se bez problema, i napred i pozadi. Već u standardnoj opremi minijaturni „čeri“ ima panoramski krov, kao i električno pokretana sedišta. Čak se i obaranje naslona za pristup zadnjim sedištima u potpunosti obavlja na struju, klikom na dugme. Pritom, presvlake su kožne, što doprinosi luksuznoj atmosferi.

Model „EQ1“ ima elektro motor snage 45 kW i bateriju kapaciteta 29 kWh koja omogućava autonomiju od 267 kilometara. Može da se puni i preko AC i preko DC punjača. Na brzom punjaču je potrebno 50 minuta da se baterija napuni do 80 odsto. Ako auto punite na kućnoj šuko utičnici, od 20 do 80 odsto će biti potrebno nešto manje od četiri sata. Inače, pogon je na zadnjim točkovima.

Pored ovog, Čeri je prikazao i ostale modele iz game koju čine kompaktni krosover „FX“, i „tigo“ u verzijama „7“ i „8“. „Tigo 7“ SUV srednje klase, dok je „tigo 8“ je verzija sa sedam sedišta pogodna sa višečlane porodice. Motor je isti, 1,6 litarski benzinac sa 186 KS i sedmostepenim DCT menjačem sa duplim kvačilom.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring
Prijavite se na Newsletter Auto magazina

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring