Auto magazin

Clio Cup Evropa: Nikola Miljković sve bliži vrhu

Clio Cup Evropa: Nikola Miljković sve bliži vrhu
07.09.2022.

1

Naš vozač iz trke u trku beleži sve bolje rezultate u konkurentnom međunarodnom takmičenju „Klio kup Evropa“

I pored problema sa automobilom, Nikola Miljković je proteklog vikenda na stazi „Hokenhajm“ izvezao najbrži krug od svih vozača, sakupio je nova 33 boda i trenutno zauzima visoku sedmu poziciju u generalnom plasmanu, odnosno treću u „Čelindžer kupu“.

Kako odmiče sezona, Nikola Miljković sve više iskazuje visok potencijal na međunarodnoj sceni. Ispostavilo se da je odluka „Tempo Racing“ tima da poznati beogradski vozač ove godine nastupa u „Klio kupu Evropa“ – pun pogodak. Tome u prilog govori i poslednji u nizu nastupa u ovom konkurentnom takmičenju, gde nastupa oko 30 vozača iz raznih država, od Francuske, Italije, Češke, Poljske, pa sve do Argentine i Tajvana. Naime, osvajanjem 14. i 6. mesta u dve trke na stazi „Hokenhajm“ u Nemačkoj, Miljković je izbio na visoku 7. poziciju u generalnom plasmanu, dok je u „Čelindžer kupu“, gde konkurišu vozači-debitanti u „Klio kupu Evropa“, trenutno treći.

211 MILJKOVIC Nikola (SRB), TEMPO RACING TEAM (SRB)

–  Itekako imam razloga da budem zadovoljan postignutim na Hokenhajmu, jer smo opet imali probleme sa automobilom, a i prvi put sam vozio na ovoj stazi. Na prvom treningu sam bio 9. na drugom 14, a onda je u prvim kvalifikacijama iskrsao problem sa set-apom. U drugim kvalifikacijama je pala kiša i nisam uspevao da pronađem pravi „grip“ po mokroj stazi, objašnjava Miljković.

Beograđanin je prvu trku starovao sa 20. pozicije, a završio je 14. i to pored problema sa pregrevanjem turbo punjača, koji uzrokuje prelazak u „safe mod“, kada motor isporučuje bar 25 „konja“ manje. Srećom, naš tim je uspeo da prevaziđe ovaj problem uz veliku pomoć tehničara „Reno Sporta“. Cela ekipa je čitavu noć radila, a njihov trud se na kraju isplatio. To se videlo i po rezultatu u drugoj trci, gde je Miljković  startovao sa 14. pozicije, ali je uspeo da se na kraju domogne 6. mesta.

– Pošto sam imao pravo na nove pneumatike, njih sam sačuvao za drugu trku, jer je bilo iluzorno koristiti ovu „prednost“ u prvoj trci ako već startujem sa 20. pozicije. Dobro pripremljen automobil u kombinaciji sa „svežim“ gumama omogućili su mi da držim visok tempo i da iz kruga u krug obilazim rivale – kaže Miljković, koji je uspeo da postigne najbrži krug trke od svih takmičara. I to su svi zapazili, pa nisu izostale čestitke kako od strane „Reno Sporta“, tako i od drugih vozača.

Ipak, vremena za radovanje takoreći da nema. „Tempo Racing“ tim je već na putu za „Red Bul Ring“, gde se narednog vikenda vozi sledeća trka „Klio kupa Evropa“, a potom do kraja sezone preostaju još trke na stazama „Monca“ (Italija), „Pol Rikar“ (Francuska) i „Katalunja“ (Španija).

Fotografije: DPPI / Alpine Racing

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Aktuelno Najnovije

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Da li ima ko da zna da mi napravi elektronski karburator za golfa2 [...]

Dali imate i polovne automobile. Opel corsa 3 vrata sa automatskim menjacem. Koja je cena [...]

Kaže se čuvene firma za autopresvlake a niko nije čuo za njih. O presvlakama i [...]

Da li toyota ima neki jeftiniji model N1, na primer yaris ili tako nešto, može [...]

Displej, tj digitalni kokpit ne odaje utisak premiuma, vec naprotiv, deluje jeftino, crna amorfna plasticna [...]

Lep auto.. Kupicu ga [...]

Preuzmite Auto magazin za android

Weather Data Source: das wetter heute in Belgrad