KTM X-Bow GT-XR – trkački auto za javne puteve

1

Austrijski KTM predstavio je “civilnu” varijantu trkačkog automobila, zasnovanog na GTX i GT2 modelima. Njegova cena je prava sitnica – 284.900 evra, a očekuje se da će se proizvoditi samo 100 primeraka godišnje.

KTM-X-Bow-GT-XR

U osnovi je monokok od ugljeničnih vlakana i čelični ram visoke čvrstoće koji doprinosi maloj masi od svega 1.130 kg.

Pokreće ga Audijev 2,5-litarski turbo motor sa pet cilindara koji proizvodi 500 KS pri 6.350 o/min i 581 Nm obrtnog momenta pri 5.550 o/min.

KTM-X-Bow-GT-XR

U kombinaciji sa ovim motorom je sedmostepeni menjač sa dvostrukim kvačilom koji svoju snagu prenosi na zadnje točkove zahvaljujući diferencijalu sa ograničenim proklizavanjem.

Ove brojke pokreću automobil do 100 km/h za samo 3,4 sekunde i do najveće brzine od 280 km/h.

KTM-X-Bow-GT-XR

Iako je maksimiziranje performansi na stazi očigledno bio prioritet za KTM kada je razvijao X-Bow GT-XR, u saopštenju za medije se navodi da je „savršen kao svakodnevni prevoz“ zahvaljujući velikom rezervoaru za gorivo od 96 litara, progresivnom servo upravljaču sa električnom podrškom, i opcijom hidrauličnog sistema podizanja od devet centimetara.

KTM-X-Bow-GT-XR

Objavljene su i brojke o potisnoj sili. Međutim, KTM napominje da pored očiglednih komponenti za stvaranje potisne sile kao što su masivno zadnje krilo, zadnji difuzor i prednji razdelnik, X-Bow GT-XR takođe ima podnu sekciju dizajniranu da maksimizira efekat tla zahvaljujući vrtlozima koje stvara prednji razdelnik i raspoređen oko poda, stvarajući vazdušni vakum ispod automobila.

KTM-X-Bow-GT-XR

Kočenje je veoma efikasno zahvaljujući laganim, fiksnim monoblok čeljustima sa osam klipova i čeličnim diskovima.

KTM-X-Bow-GT-XR

Kupci koji traže vrhunske performanse mogu se odlučiti za keramičke kočnice. Oslanjanje automobila je nabavljeno od kompanije Sachs, a točkovi sa centralnim šrafom su opcija.

KTM-X-Bow-GT-XR

U kabini KTM-a X-Bow GT-XR se nalazi uklonjivi volan od karbonskih vlakana na kome se nalazi grupa digitalnih merača, podesiva kutija za pedale, opcioni sistem kamera za vožnju unazad, Bluetooth audio sistem, LED osvetljenje, klima uređaj, pa čak i mali pretinac za rukavice.

KTM-X-Bow-GT-XR KTM-X-Bow-GT-XR KTM-X-Bow-GT-XR KTM-X-Bow-GT-XR KTM-X-Bow-GT-XR

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring