Objavljene specifikacije za Ford E-Transit Custom

1

Ford je predstavio E-Transit Custom u maju, ali ne ulazeći u detalje o tehničkim specifikacijama. Delovi slagalice koji nedostaju sada dolaze na svoje mesto pošto je komercijalno odeljenje američke kompanije,  Ford Pro, objavilo informacije.

Fordovo električni kombi namenjen evropskom tržištu imaće maksimalnu nosivost od 1.100 kilograma i kapacitet vuče od 2.000 kg.

Ford E-Transit Custom

E-Transit Custom u svojoj osnovnoj konfiguraciji će nuditi 135 konjskih snaga (100 kilovata), dok je snažnija varijanta deklarisana na 217 KS (160 kW).

U obe konfiguracije, trenutno dostupan obrtni moment je 415 njutn-metara. To je dovoljno snage da ponudi nivoe nosivosti poput dizel verzije.

Ford E-Transit Custom

Baterija ima upotrebljivi kapacitet od 74 kWh i koristi ćelije koje se takođe nalaze u Fordu F-150 Lightning.

Ovde imaju 12 procenata veću gustinu energije i omogućavaju Fordu E-Transit Custom da pređe 380 kilometara sa jednim punjenjem po WLTP standardima.

Ford E-Transit Custom

Baterija se može puniti snagom do 125 kW. Konkretno, dovoljan je 41 minut punjenja da se pređe sa 15 na 80 procenata. Potpuno punjenje baterije na punjaču snage 11 kW traje nešto manje od osam sati.

Kao što je to slučaj sa električnim kamionetom F-150 Lightning, evropski kombi takođe nudi dvosmerno punjenje zahvaljujući Fordovom ProPover Onboard sistemu za punjenje električnih alata i drugih uređaja do 2,3 kW.

Ford E-Transit Custom

Ostale značajne karakteristike uključuju nezavisno zadnje vešanje, niži pod vozila i koeficijent otpora poboljšan za 10 procenata u poređenju sa modelom Transit Custom.

Što se tiče oblika karoserije, biće dostupan sa jednostrukom ili dvostrukom kabinom, kao i furgon. Osim toga, nudiće se sa dva međuosovinska rastojanja i dve visine krova.

Ford E-Transit Custom

Kombi nudi maksimalnu zapreminu tereta između 5,8 i 9 kubnih metara i dužinu tovarnog prostora od 3,45 metara.

Na kraju, Ford Pro ističe klizna vrata sa najširim otvorom u segmentu nakon preuređenja B- i C-stubova.

Ford E-Transit Custom

Ford Pro će započeti proizvodnju novog E-Transit Custom u svojoj fabrici u Kocaeliju u Turskoj od jeseni 2023. godine, a cene će biti objavljene bliže lansiranju na tržište.

Ford E-Transit Custom

Komentari

POSTAVITE ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Povezani postovi

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

Dacia Spring