Dacia Duster sa novim 1,0 TCe motorom stigao i kod nas

Renault je primenom novih Euro 6d-Temp standarda o emisiji izduvnih gasova promenio praktično kompletnu gamu motora. Sve to se odnosi i na brend Dacia, čiji su modeli takođe dobili nove motore.

Na primer, Duster već neko vreme može da se kupi sa 1,3 turbo-benzincem razvijenim u saradnji sa Mercedesom. U rumunski SUV ugrađuju se verzije od 130 i 150 konjskih snaga a sada je došao red i na osnovnu verziju da bude unapređena u skladu sa novim standardima.

Atmosferski 1,6 SCe benzinac od 115 KS više nije u ponudi na domaćem tržištu. Umesto njega stiže potpuno novi trocilindarski 1,0 TCe, odnosno turbo-benzinac sa 100 konjskih snaga.

auto magazin srbija test dacia duster 1,3 tce 130 iskustva

Interesantno je da Renault u ponudi ima 1,3 TCe od takođe 100 KS, koji se u građuje u Megane. Međutim, Duster je, baš kao i novi Clio, dobio manji motor iste snage.

Time je zvanično prestala prodaja Dustera sa atmosferskim motorima, s obzirom da sada svi u gami imaju turbo. Početna cena iznosi 12.590 evra, a za taj iznos dobija se bazni paket opreme Essential i prednji pogon.

Standard su klima-uređaj, prednji i bočni vazdušni jastuci, vazdušne zavese, elektro-podizači prednjih prozora, pomoć pri polasku na uzbrdici, start-stop sistem, putni računar i LED dnevna svetla.

Za jači 1,3 TCe od 130 KS treba izdvojiti čak 2300 evra više, koliko koštra i doplata za 1,5 dCi od 95 konja.

auto magazin srbija test dacia duster 1,3 tce 130 iskustva

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring